Ica Matkasse v.37

publicerat i Mat och Dryck;
Idag är det dags att hämta ut matkassen igen! Skoj! Förra veckan var mycket god och jag ser fram emot maten den här veckan också. Hittills flyter allt på och jag tycker det är riktigt roligt att laga all mat! Jag förstår dock inte hur de har tänkt det portionsmässigt. Varje måltid är beräknad till fyra portioner. Varje måltid för oss räcker till varsin portion kvällsmat, varsin lunchlåda och sedan en eller två portioner till. Visserligen bättre med för mycket mat än tvärt om. Jag klagar inte utan förstår bara inte hur det är tänkt! 
Nåväl. Favoriten förra veckan var strömmingen! Otroligt gott faktiskt, bortsett från alla småben. Jag hatar ben i fisk. Däremot så vägde smaken upp de få ben som fanns i. Potatismos älskar jag och allt var så gott! Här är receptet:
Ingredienser
  • 600 g strömmingsfilé
  • 900 g fast potatis
  • 3 msk senap, gärna dijonsenap
  • salt och peppar
  • 2 dl grovt rågmjöl eller vetemjöl
  • 3 msk smör eller margarin
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)

Gurksallad

  • 1 rödlök
  • 20 g färsk dill
  • 1 gurka
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk olivolja

Så här gör du

  1. Tina strömmingen. Klipp eventuellt bort fenorna.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten.
  3. Lägg upp hälften av strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på en skärbräda. Bred på senap och krydda med salt och peppar. Lägg en strömmingsfilé med skinnsidan uppåt på den fyllda som ett lock.
  4. Vänd strömmingen i mjöl. Stek den i omgångar i hälften av matfettet ca 3 minuter på varje sida.
  5. Häll av potatisen och vispa till ett lent mos tillsammans med varm mjölk och resten av matfettet. Krydda med salt och peppar.
  6. Gurksallad: Skala och klyfta löken tunt. Hacka dillen.
  7. Skala, dela och kärna ur gurkan. Skär den i tunna skivor.
  8. Blanda löken med vinäger och olivolja i en salladsskål. Låt stå ca 5–10 minuter.
  9. Blanda gurkan och dillen med lökdressingen och krydda med salt och peppar.
  10. Servera den nystekta fisken med potatismos och gurksallad.
Den här veckan blir det god mat också, av recepten att dömma. Vi kommer dock motidifera dem lite. Vi har kvar en måltid från förra veckan så den lagar jag nog ikväll. Kyckling m. sötpotatis. Till den ska jag göra en avokadosallad som side dish istället för att laga den rätten som en egen rätt. Varför inte typ. Jag gillar avokado. Det gör inte D. Han är konstig. Veckans mat enligt planeringen från Icas sida:
  • Avokadosallad m. räkor
  • Tomat- och olivpanna m. salsiccia
  • Huevos y frijoles
  • Fiskgryta m. apelsinkräm
  • Persiljemarinerad kyckling m. parmesansås
Jag ser som sagt fram emot en vecka med god mat. Mest ser jag fram emot fiskgrytan och huevos y frijoles. Det är en vegetarisk rätt med bönor som påminner om fajitas. Tror jag. 
So long as you have food in your mouth, you have solved all questions for the time being.
- Franz Kafka

Kommentera inlägget här :