(Bild: Ica)
Nu har vi ätit mat, lagade utifrån recept från Icas Matkasse, i hela två dagar. I måndags blev det inte av då klockan sprang iväg efter jag slutade jobbet vid 21. Så jag tänkte passa på att berätta lite hur det känns hittills. Vi har ätit: Kabanoss med rödbetor, yoghurt och pepparrot samt Morotssallad med apelsindressing och räkor.
Känns bra. Det är kul och väldigt skönt att slippa tänka. Det har varit två intressanta maträtter. Det är riktigt kul att laga mat på det här sättet tycker jag! Ha allt fixat innan och sedan bara anpassa efter eget tycke. Kabanossen var god och jag insåg hur mycket jag gillar rödbetor. Det är gott värre. Vi gjorde en pepparrotskräm med riven pepparrot och yoghurt istället för att ha dem separat som föreslogs i receptet. Jag älskar pepparrot! Om vi gör receptet igen någon gång så ska det bli lite ändringar dock. D. föreslog att det går att göra stuvad potatis och blanda i pepparroten där. Det ska vi definitivt testa framöver.
Gällande Morotssalladen så var den god. Jag gillade apelsindressingen, men är inte så överdrivet förtjust i räkor i matlagning. Räkor ska ätas i paj, räkmacka eller skalas en efter en på en fredagkväll med tillhörande glas vitt vin. Det var en god maträtt som jag inte känner för att göra igen. Det godaste var fetaoströran och apelsindressingen, men räkorna förstörde det lite för mig.
Ikväll blir det antingen lax eller kyckling. Återstår att se. Det lutar åt kyckling eftersom receptet ser riktigt gott ut. Återkommer! Jag är hungrig redan nu på kvällsmaten. Tur jag har lunch nu.
True happiness comes from the joy of deeds well done, the zest of creating things new.
- Antoine de Saint-Exupery
- Antoine de Saint-Exupery