Glossybox - Deprimerad

publicerat i GlossyBox;
Jag är deprimerad och funderar på att tröstshoppa. Glossybox gick iväg igår och jag fick sms. Först fick jag bara två sms och jag ska få tre. Det gjorde mig nervös. Sen precis när jag mejlar kundservicen och frågar så plingar det tredje till och sedan ett fjärde. Varför jag fick ett fjärde vet jag inte. Då blev jag nervös åt andra hållet istället, men förmodligen är det bara en upphakning vid smshanteringen. Nåväl. Det var sms om att ett brev har lämnats in till posten och är påväg till mig. Förra gången tog det tre dagar för boxarna att komma fram så förmodligen är det samma denna månad. Jag fick kollinummer av kundservice och kan spåra boxarna via posten.se, vilket är lite roligt. 
Nu till det som gör mig deprimerad, förutom det faktum att jag inte har fått boxarna än. Andra har fått sina och jag förstår inte hur snabba postgubbar de har! Det är väldigt kul att andra får så fort, men jag önskar de slutade berätta vad som är i boxarna! Jag kan inte gå in på Glossybox facebooksida dagarna innan jag får boxarna. Jag kan inte gå in på flera av bloggarna jag följer just nu. Jag vågar nästan inte ens logga in på facebook. Varför?
Jag vill helt enkelt inte veta vad som finns i boxarna och det skrivs om det konstant nu. Det förtar lite av själva grejen. Eller nu ljög jag. Halva jag vill veta och andra halvan vill inte. Det är en ständig kamp dagarna innan jag får öppna mina boxar. Förra gången vann den halvan som inte ville veta och jag tänker inte heller denna månad ta redan på vad andra har fått/vad som finns i boxarna! Inte innan jag själv har hämtat ut boxarna, myst till det med ljus och sedan öppnat dem i lugn och ro, med de sedvanliga "ohhh"/"Ahhh" som följer med uppackandet av varje produkt. Lite självbehärskning måste jag kunna uppvisa och jag ser det nästan som ett prov. Jag måste klara det. 
Jag har iallafall uppfattat så mycket som att det är ett Geisha/Japanskt tema. De flesta verkar väldigt nöjda och det är bra. Förra boxen gnälldes det oförtjänt mycket på så det är lite kul att denna verkar vara uppskattad. Nu ska jag fönstertröstshoppa lite. Någonting måste jag göra så jag inte smygspanar in andras boxar. Giv mig styrka!
If you´re going through hell, keep going.
-Winston Churchill

Ögonfransnäring?

publicerat i Skönhet&Mode;
Jag har än inte köpt någon annat märke sedan sist jag nämnde ögonfransnäring här. Det beror helt enkelt på ren lathet. Frågan ställdes till vänner och bekanta på facebook om någon hade ett märke att rekommendera och fick lite förslag där. Det har som sagt inte blivit mycket mer. Jag har istället kört på med det jag har haft. Skillnaden är att jag har börjat använda det tre gånger om dagen och nu ser jag faktiskt hur ögonfransarna har växt. Så jag tänkte fortsätta tills det är slut på den produkten. Däremot har jag uppmärksammats på två artiklar kring bieffekter av att använda ögonfransnäring. Själva artiklarna kan ni läsa här och här
Första artikeln handlar om Neulash och om produktens baksida. Produkten är tydligen väldigt populär bland större bloggare. Pigmentförändringar av iris, röda ögon, infekterade hårsäckar och diverse andra bieffekter har dock rapporterats. Dessa går kanske att leva med, men det som gör att jag inte vill testa den produkten är att även om det har lovats att produkten är fri från djurtester, så innehåller det prostaglandin som är testat på djur. Det står i artikeln att produkten ska dras in i Sverige. Jag är glad att jag inte hann köpa Neulash och blivit beroende av det märket.
Andra länkade artikeln handlar om ögonfransnäring överlag och där redogör Läkemedelsverket lite kort om nackdelarna/bieffekterna av att använda ögonfransnäring. I kommentarerna till artikeln står det att det handlar om när användandet överskrider 4 veckor i sträck, som är den rekommenderade användningstiden. Det fick mig att fundera. Jag har kört till och från i tre månader, men inte speciellt regelbundet utan en vecka här och en vecka där. Nu först kör jag regelbundet så jag väljer att tänka att jag enbart har kört i en vecka. Vilket som så har jag inte märkt av några bieffekter och sålänge jag inte känner att ögonen svider så tänkte jag köra på i fyraveckorsperioder. 
Båda artiklarna är publicerade av Aftonbladet och det som källa är kanske inte den mest tillförlitliga, snarare tvärtom. Andra artikeln har även publicerats på flera andra ställen och en längre version finns på Läkemedelsverkets hemsida och då känner jag en större tilltro till innehållet. Första artikeln väljer jag att ta med en nypa salt. Aftonbladet är trots allt den absolut sämsta källan när det gäller icke-vinklad fakta.
Jag har googlat på märket jag använder nu och inte hittat några artiklar om djurtester eller liknande, vilket är skönt. Jag kör nog slut på den och sen får jag se hur jag gör sedan. Har inte märkt några förändringar på varken ögonfärg eller kvalitén på ögonen. Inga besvär alls faktiskt, förutom att ögonbrynen växer elakt mycket de också.
Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I´m not sure about the former.
- Albert Einstein

Dove Colour Care - Del 3

publicerat i Skönhet&Mode;
Ja. Nu ser jag faktiskt lite skillnad på hårfärgen också. Den har inte mattats av och jag fick kommentaren idag att mitt hår hade en ovanligt fin glans. Det kan fortfarande ha att göra med den nya färgen jag har i håret, som förövrigt genererar mycket komplimanger. Nästan alla jag mött senaste tiden har sagt någonting positivt om min nya färg. Exempel:
  • Att ansiktet får en helt annan färg, dvs. inte likblek längre.
  • Att håret ser betydligt mycket mer naturligt ut (Konstigt? Var ju Säga vad som helsplatinablond innan och även om det är snyggt så inte fasen är det naturligt.)
  • Att det ser mer vuxet ut (Jag försöker se detta som en komplimang iaf).
  • Att det ger håret mer liv.
Nu var det Dove Colour Care jag skulle skriva om och inte migsjälv. Det blir lätt så att jag byter ämne till det bästa ämnet som finns: Mig. Så kan det gå. Vilket som så är det ett riktigt bra balsam som jag definitivt kan komma att köpa igen. Det ger håret en luftig känsla utan att göra det frissigt. Nu låter jag som en dålig reklamtext, men jag gillar faktiskt balsamet. Bättre än det jag hade innan. Mycket bättre.
Det jag egentligen vill ha sagt med detta inlägg är att ni alla som har blivit Buzzade av mig: Lystring! Glömt inte att gå in på Buzztrack och svara på frågorna. Det vore så snällt och skulle hjälpa mig i mitt arbete med kampanjen! Ni har någon vecka på er så gör det snälla så snart som möjligt! 
Success is not final, failure is not fatal: it is the courage to continue that counts.
- Winston Churchill
 

Massage De Luxe

publicerat i Livet, Skönhet&Mode;
Så har det spenderats 105min med att få massage. Helkroppsmassage dessutom. Helt underbart. Något måste jag göra för att pigga upp mig när snygga D. är på resande fot. Testade ett nytt ställe och det var väldigt fint. Jag var stressad dit så hann inte direkt njuta av väntrummet. Vilket var lite synd, men så fort jag klev innanför dörrarna blev jag däremot ganska lugn. Jag fick fylla i en hälsodeklaration, vilket är första gången det händer tror jag förutom utomlands, och sedan bege mig iväg in i ett mycket mysigt litet rum. Roligaste var att allt var väldigt spa-tema förutom en lampa i hörnet. Den gav ett väldigt behagligt ljus, men kändes ändå ganska malplacerad. Den syns på bilden. Jag som älskar kristallkronor, blev såklart glad av att se en gammaldags sådan i taket. Nåväl. Av med kläderna och upp på massagebänken.
Först tyckte jag att hon var lite väl hetsig i massagen. Jag föredrar en lugnare massage som är mer djupgående, men det var nog mest för att få igång musklerna, som var ganska kalla och stela efter 30min promenad i regn. Hon började med ryggen och det var gudomligt skönt när hon väl tog det lugnare och musklerna slappnade av. Precis vad min rygg behövde. 
Jag måste erkänna att jag nickade till bitvis. Det är inte speciellt ovanligt när det gäller mig under en massage. Jag somnar alltid till några sekunder och har fått för mig att det är ett tecken på att jag har slappnat av ordentligt? Sen att jag kan somna varsom, närsom hör inte hit. Inte egentligen. 
Som avslutning fick jag en ansiktsmask och tillhörande ansiktsmassage. Härligt värre! Jag var ganska mör när jag reste mig upp och skulle traska hem i ruskvädret. Jag är fortfarande mör i kroppen. Underbara känsla! Nu ska jag ta tillvara på den känslan ordentligt med en dusch för att bli av med all massageolja, sen en kopp te och dåliga tvprogram.
Jag har häftet Njuta och däri fanns det ett erbjudande från just detta ställe. Behandlingen Massage De Luxe kostar strax under 800kr i vanliga fall. Erbjudandet bestod av 50% på just den behandlingen. Hur bra är inte det? Jag rekommenderar med andra ord ett besök på Relax Massage & Spa.
To keep the body in good health is a duty.. otherwise we shall not be able to keep our mind strong and clear.
- Buddha

Nora Roberts

publicerat i Dagens Tips;
Är det någonting jag verkligen älskar så är det att läsa böcker. Det började redan när jag gick i högstadiet. Att krypa upp i soffan läsandes en bra bok, invirad i en filt, tända ljus och en kopp te, är himmelriket på jorden. Min smak är ganska varierad. Jag gillar allt från Harlequin Historiskt och Jane Austen till ren facklitteratur kring historia. En hel del fantasy betas av också. Det enda jag egentligen inte gillar är skräck och deckare. Usch.
En av mina absoluta favoritförfattare är Nora Roberts. Hon har procuderat otroligt många böcker och nästan alla är bra. Hennes böcker klassas ofta som väldigt lättlästa och som "du-behöver-inte-tänka"-böcker. Det är i många fall en ganska vanlig handling. En kvinna och en man träffas på något sätt och blir kära. Efter mycket om och men får de varandra. Fokuset ligger mycket på deras relation och hur de är som personer. Kvinnan är oftast stark och en riktigt "modern" kvinna, medan mannen ofta är lite mer traditionellt tänkande. Självklart inkluderas det mycket sex i böckerna och de anses ibland tillhöra kategorin tantsnusk, för de som inte vet bättre. 
Jag gillar hennes böcker just för att de har sådan förutsägbar handling. Det kräver ingen större hjärnaktivitet utan det är perfekt att läsa en av hennes böcker efter en hård arbetsdag. Avslappnande och uppiggande på samma gång. 
Hon har en förkärlek för triologier och läsarna får i dessa följa flera par. Nora Roberts har även skrivit många böcker med lite mer övernaturliga inslag. De utspelar sig ofta i irländsk miljö och det är dessa jag gillar absolut mest. Några triologier och böcker jag rekommenderar varmt är: 
Gallaghers of Ardmore Trilogy

Jewels of the Sun

Tears of the Moon

Heart of the Sea

Key Trilogy


Key of Light

Key of Knowledge

Key of Valor
Det har även gjorts filmatiseringar av hennes böcker. Några exempel är Angels Fall, Montana Sky, Carolina Moon och Northern Light. Favoriten här är Carolina Moon. Jag kan rekommendera dessa dramer till regniga, slöa söndagar. Läs mer om Nora Roberts, hennes böcker och filmer här.
Happiness is like a kiss. You must share it to enjoy it.
-Bernard Meltzer

Smink?

publicerat i Skönhet&Mode;
D. hämtade upp mig i fredags, innan fotograferingen, och kommenterade det faktum att jag hade sminkat mig mer än vanligt, men inte speciellt mycket ändå. Här blev jag nästan lite förnärmad. Jag hade faktiskt sminkat mig ganska mycket, trodde jag. Tydligen inte. Jag som kände mig nästan pinsamt uppsminkad och det kändes som jag blev utstirrad på stan. Förmodligen inte, men känslan fanns där ändå. Jag kör överlag med en ganska naturlig sminkning såväl till fest som till vardag.
Till vardags vill jag mest sminka över ringarna under ögonen och ojämnheter i huden. Jag vill däremot inte att det ska synas att jag har smink på mig, annat än just mascara, utan jag vill att folk ska tänka: Vad pigg och naturlig hon är! Jag lyckas oftast inte. Vanligaste kommentaren om mitt utseende till vardags är att jag ser trött ut. Jag är ofta trött. Nej. Jag var ofta trött. Nu börjar det bli bättre. Jag har alltid tänkt att de minutrarna som det tar att sminka sig på morgonen, har varit bättre spenderade på sömn. Som sagt. Nu börjar det bli bättre. Mer kvalitetssömn gör att jag har tid att sminka mig på morgonen. Lägg till att jag har börjat använda miraklet BB-creme och voila! Min naturliga vardagssminkning börjar bli precis som jag vill ha den. Naturlig och fräsch. 
Till fest strävar jag efter en mer festlig look såklart. Här brukar jag använda mer smink, men fortfarande med ordet naturligt i bakhuvudet. Bilden ovan visar en del av det smink jag använder regelbundet. Det är nästan samma sminkprodukter som till vardags, med vissa undantag. Jag använder naturliga färger och har inga problem med att fräknar syns och dylikt. Detta mestadels för att jag inte har haft några bra, täckande produkter den senaste tiden. Nu har det ändrats lite. Jag har hittat smink som passar mig och har även hittat tillbaka till det roliga i att leka med färger. Jag har så mycket ögonskuggor i alla möjliga härliga färger. Det är synd att inte använda dessa när jag har chansen. Så kul har det inte varit att sminka sig för att jobba varje fredag och lördag. Nu däremot. Nu sminkar jag mig för att det är kul och kan anpassa sminket till outfiten. Härligt! 
Det jag klassar som mycket smink är tydligen inte det för de flesta andra. Jag kände mig som om jag hade flera lager med spackel i ansiktet i fredags. Det är intressant hur vissa kan gå runt med lager på lager med foundation och jag vet inte allt. Det riktigt syns på långt håll hur mycket smink de har på sig. Det är inte snyggt och definitivt inte bra för huden. Jag kan heller inte tänka mig att det är nödvändigt. Min hy är riktigt bra och jag tror det beror på att jag inte använder så mycket smink till vardags eller så har jag bara hittat bra produkter och har bra gener. Nåväl. Så kan det vara. 
Jag måste här påpeka att D. gav mig en underbar komplimang senare på fredagskvällen. Han sa att jag definitivt passade i mer smink á la fest, men att jag var som absolut vackrast när jag tvättat av mig allt smink på kvällen och kröp ner bredvid honom i sängen. Det ni!
I´m very definitely a woman and I enjoy it
-Marilyn Monroe

Värmeljus

publicerat i Livet;
Jag erkänner villigt att jag är beroende av ljus i alla dess former. Det är därför jag gillar höst och vinter så mycket. Mörkret ger en perfekt grund för ljus. Det är inte riktigt samma charm i att tända ljus på sommaren. Jag har väldigt sällan lampor tända vintertid utan har istället levande ljus överallt. Det ger ett mycket behagligare sken än lampor. Det känns som att lägenheten lever på ett helt annat sätt med värmeljus än med vanliga lampor. Det värmer också betydligt mycket mer, både fysiskt och själsligt, att ha tända ljus överallt. Ren lyx med andra ord.
Det finns också en anledning till att jag har en elräkning på hundra kronor i månaden. Jag vet inte riktigt om det är en vettig anledning, eller ens en sann sådan, men jag har fått för mig att det är anledningen i alla fall. Jag har aldrig lampor tända och när jag väl har det så är det några enstaka minuter. Jag släcker alltid efter mig så fort jag lämnar rummet. Jag har som sagt värmeljus istället. Sedan går det att diskutera vad som är mest ekonomiskt: el eller värmeljus. Mysfaktorn är dock så hög att det väger upp kostnaden för värmeljusen. 
Det är ganska konstigt att jag har en så låg elräkning. Jag har halva bunden och halva rörlig. Jag tvättar en maskin varannan dag och har diskmaskinen igång en gång varannan dag minst. Tv:n är alltid på när jag är hemma. Det är iof de enda "elmaskiner" som är igång hemma hos mig förutom datorn. Jag vet inte. Det kanske är normalt att ha runt hundra kronor i månaden i en bostadsrätt såsom min. 
Åter till värmeljus. Jag hamstrar värmeljus och vanliga ljus. Varje gång jag är i större matvaruaffärer, Ikea och vad som, så köper jag på mig. Det innebär att jag alltid har hemma. Nästan alltid. Till min fasa så insåg jag i fredags att jag hade slut. Det får liksom inte hända! Nyss var jag och lämnade av D. vid tågstationen och åkte sedan hem. Jag fick på vägen den briljanta idén att eftersom jag satt i en bil själv, för första gången på säg några månader, vara lite sådär spontan och åka iväg till Willys för att köpa värmeljus. Mycket riktigt. Jag var så spontan så och begav mig till Willys. 
Jag ångrade mig så fort jag kom in i affären och svor högt över det faktum att jag fick för mig att vara spontan. Willys en lönesöndagseftermiddag? Helt bisarrt mycket folk. Inga korgar, inga vagnar och 20-30st i kö till varje kassa. Spontanitet straffar sig tydligen. Jag bet i det sura äpplet och köpte på mig en hel del värmeljus.
Det värsta med att inte ha med D. och handla är att jag då inte har någon med mig som bromsar mina impulser till att köpa konstigheter. Jag är ändå ganska stolt över att jag bara spontanhandlade kinder-ägg. Framsteg!
Experience is simply the name we give our mistakes
-Oscar Wilde

Fotograferingsfest

publicerat i Skönhet&Mode;
Vilken gårdag. Fullt ös. Jobbade 7 till 16 och där var det fullt upp hela tiden. Tiden gick också väldigt fort och vips så var klockan dags för att göra sig iordning. För fest? Inte riktigt. För fotografering? Japp! Gjorde mig i ordning på jobbet och var sådär allmänt nervös för att de skulle larma in mig. MIn larmnyckel fungerar nämligen inte så jag ville inte vara sist och inte heller bli inlåst av någon som tror det är tomt i lokalerna. I vanliga fall är det inga problem eftersom vi går före resten av kontoret, men fredagar drar alla iväg illa kvickt. Jag lyckades undvika det den här gången, tack och lov.
Väl på plats så var det lika roligt som förra gången. Kläder på och av och roliga människor! Mestadels blev det tröjor av olika slag, lite scarfs och mössor. Tyvärr var vi ganska stressade eftersom vi skulle iväg på fest senare på kvällen. Allt gick i ett. Tror nog att det blev en del användbara bilder. Jag vet att det blev en hel del bra på D. men är inte lika säker på mig. Återstår att se.
Jag blir verkligen inte alls bra på bilder tagna privat. Jag lyckas alltid få till en konstig min eller se ansträngd ut. Någonting förstör alltid bilden. Det intressanta är att jag, de gånger jag testat, gjort ganska mycket bättre ifrån mig när det handlar om en fotografering av det proffsigare slaget. Fast det är inte så svårt att vara bättre än mina vardagsbilder. Allt är en förbättring.
Det ska bli väldigt spännande att se bilderna sen! Jag hoppas att det som sagt finns några som blev bra. Det var inget avancerat alls, men ändå så roligt! Fotografen är väldigt duktig så det kan iof inte bli annat än bra bilder!
The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls.
- Pablo Picasso

Räkningar

publicerat i Livet;
Någon vis människa myntade uttrycket skadeglädje är den enda sanna glädjen och igår upplevde jag denna sanna glädje. Jag tog fram ett glas vitt, Daimhavrebullar, tände ljus och startade upp datorn. Detta gjordes 19.50 igår kväll. Vad är det som börjar 20.00 torsdagar? Jajemensan. Lyxfällan! Vad gjorde jag till Lyxfällan? Betalade räkningar!
Det är i det läget ganska kul att betala räkningar. Ja vet. Det är inte politiskt korrekt att gotta sig i andras olycka, men jag anser inte att det är det jag gör riktigt heller. Lyxfällan är ett program som håller mig på jorden. Jag ser där hur det kan gå om kontrollen över ekonomin är obefintlig. Jag är otroligt paranoid över att förlora kontrollen över min ekonomi så att jag nästan går till överdrift med mitt planerande. 
Jag förstår inte de människor som är med i Lyxfällan. Programmet är visserligen säkert väldigt vinklat, men det bör ändå finnas ganska mycket sanning bakom. Det är för mig obegripligt hur någon kan sätta sig så i klistret. Det är inte så att de vaknar en dag och vips så har de en miljon i skulder och hälften hos kronofogden. De måste aktivt ha satt sig i den situationen och verkligen lurat sig själva. Det är kanske det som både fascinerar och skrämmer mig med programmet. Eftersom de grundlurar sig själva så mycket, vad är det som säger att jag inte lurar mig själv när jag tror jag har kontroll? Ett säkert tecken på att jag inte har lyckats lura mig själv än är att jag inte har några andra skulder, och så aldrig har haft, än på min lägenhet och mina studier. 
Så vari ligger min skadeglädje och mitt nöje med att betala räkningar till Lyxfällan? Jag känner mig duktig. Jag känner att jag har lyckats med en sak i mitt liv i alla fall. Jag känner mig helt enkelt lite bättre än de som är med i programmet. Det hymlar jag inte med. Jag ser inte ner på dem, absolut inte, men jag känner mig likt förbaskat bättre och det behövs ibland. 
Do not waste your time on Social Questions. What is the matter with the poor is Poverty; what is the matter with the rich is Uselessness.
- George Bernard Shaw

Snö!

publicerat i Livet;
Det snöar! Bilden ovan är stulen från Kilsbergens Konferens och Lodge. Den visar årets första snö uppe i Kilsbergen och publicerades på facebook för ungefär en timme sedan. Nu har turen kommit till min stad. Min kollega i kassan berättade det glatt för mig och jag var såklart tvungen att springa ut. Jag blev så till mig att jag glömde ta på mig jacka. Jag stod ute i några sekunder och kände hur snöflingorna landade på mitt ansikte. Jag verkligen älskar den första snön! Sen efter någon månad med snöstorm gillar jag det inte så mycket längre, men just den första snön är helt underbar.
Det värsta är att mina kollegor på de andra arbetsplatserna vägrar tro mig. De muttrar någonting om för mycket redbull, välbehövliga läkarbesök och jag vet inte vad. Jag förstår inte hur de kan vara så anti snö! Det som är så fint och svalkande. Vilket som så är jag riktigt nöjd över att det är snö i luften! 
Happiness depends upon ourselves
- Aristotle

Dove Colour Care - Del 2

publicerat i Skönhet&Mode;
Jag har nu testat Dove Colour Care, intensivbalsam, flera gånger som en del i kampanjen för Buzzador. Det kan mycket väl bli så att jag köper det när kampanjen är slut. Jag gillar det skarpt. Jag har tvingat på flera kollegor produkterna och jag har bara hört gott om Dove överlag hittills. 
Varför gillar jag då produkten? Det är hittills ett väldigt bra balsam helt enkelt. Håret doftar underbart gott och är väldigt mjukt. Håret blir heller inte så tungt som det lätt kan bli med vissa inpackningsliknande produkter. Färgmässigt har jag inte märkt någon större skillnad än. Det återstår att se om Dove Colour Care gör det som utlovas på det planet. Jag hade precis färgat håret innan jag började och det är en färg jag inte haft tidigare. Det kan göra det svårare för mig att avgöra om det blir någon skillnad eller inte, eftersom jag inte kan med färgen sedan tidigare. Nåväl. Det spelar egentligen ingen större roll. Den gör betydligt mycket mer positiva saker för mitt hår än tidigare använda produkter och då är jag nöjd hittills. 
Nothing ever becomes real till it is experienced.
- John Keats

Fina naglar och full hälsa

publicerat i Livet;
Japp. Så har en ledig dag snart avklarats. Hur har då dagens aktiviteter utförts? Med bravur och lite snurrighet vill jag tillstå. Jag var i tid till allt, i för-tid faktiskt eftersom jag är så nojig mot att vara sen, och allt har avklarats med tillfredställande resultat.
Hälsokontrollen var en intressant upplevelse. Jag gick dit i tid då det vid tidsbokningen hade påpekats att vi på företaget ofta misskött oss tidmässigt och kommit försent. "Du måste vara minst tio minuter innan utsatt tid, annars får du inte tiden" var beskedet jag fick vid bokningen. Att jag aldrig varit sen till dem, hörde tydligen inte dit. Nåväl. Jag var där tio minuter innan utsatt tid, som beordrat. Ser att det finns en skylt på dörren lunchstängt 12-13, men knackar ändå på då jag är där 12.50 på deras order. Inget svar. Aja. Lunchstängt är lunchstängt. Jag sätter mig i trapphuset och väntar. Dörren låses upp 13.05. Min tid var 13.00. Som sagt. Jag begär inte att någon ska arbeta på lunchen såklart, eftersom jag själv vägrar (Läs mer om det här), men det känns lite elakt att tvinga mig att vara där under deras lunch vilket innebar att jag fick sitta och vänta i trapphuset. 
Väl inne på hälsokontrollen så blev jag vägd, mätt och fick svara på en massa frågor kring mitt liv. Sjuksköterskan verkade bli riktigt nöjd med mina svar och deklarerade glatt att jag var oförskämt frisk. Japp. För någon som har varit sjuk i tre veckor är jag oförskämt frisk. En förkylning har ingen dött av, var en av hennes kommentarer. Hon var även vänlig nog att meddela att jag inte behövde ha dåligt samvete för att bröstoperationen orsakat ett ökat ryggont, eftersom det inte var någonting som gick att veta vid själva operationen. Tack. Typ. Jag hade inte en tanke på att ha dåligt samvete för det, men tack ändå för godkännandet. Jag fick vilket som en tid hos Herr Doktor på torsdag för att se över min rygg. Visst. Inte mig emot. Jag vet varför jag har ont i ryggen. Fem års stående arbete dygnet runt, i högklackar, har nog en viss åverkan på ryggen, men det skadar inte att en Herr Doktor får se över saken. 
Efter kontrollen blev det traska runt på stan och lämna diverse saker åt folk och uträtta ärenden såsom massage. Skönt! Sedan bar det av till min nagelteknolog för att fixa naglarna. Mina naglar sitter som berget och är svåra att få bort. En fördel till vardags, men drygt när det ska fixas nya. Jag är stolt över att det faktiskt är mina egna naglar, dock förstärkta, som jag har. Resultatet ser ni här nedan. På det hela taget är jag väldigt nöjd med min lediga dag!
Healing is a matter of time, but it is sometimes also a matter of opportunity
- Hippocrates

Ledig dag

publicerat i Livet;
Är ledig idag. Det var första gången på tre veckor som jag vaknade av mig själv, solen i ansiktet och var relativt utvilad. Jag har aldrig riktigt greppat det faktum att det rekommenderas att det ska vara mörkt i sovrummet. Jag har aldrig fönstren fördragna utan föredrar att vakna av solljus. Idag gjorde jag just det. Solen sken och gör så fortfarande. Det gör dagen mycket bättre! Bilden ovan är från gårdagen. Har inte varit utomhus än idag.
Jag ska snart iväg på en Hälsokontroll som jobbet står för. En årlig. Vi byter arbetsgivare i januari så vi får se hur det blir med en sådan framöver. Den arbetsgivaren kommer inte ens att betala kaffe så en hälsokontroll varje år? Jag förstår det inte. Vilken arbetsgivare betalar inte kaffe till sina anställda? Det är nästan pinsamt. Nåväl. Den dagen, den sorgen.
Efter hälsokontrollen blir det promenad runt till lite olika arbetsplatser för att lämna Dove Colour Care till kollegor som ska hjälpa mig i kampajen. Härligt! Jag ska även hinna med en massage och fixa naglarna. Naglarna ser för hemska ut så det är verkligen dags. Sen hem, laga mat och bara ta det lugnt.
Fullt upp idag med andra ord. Nästan. Det är härligt att börja bli frisk!
A man who dares to waste one hour of time has not discovered the value of life.
- Charles Darwin

Mitt liv? CENSUR

publicerat i Livet;

Jag fick frågan om varför jag inte skriver mer om mitt liv. Det är ganska enkelt och av en enda anledning. Vad kan det vara undras det nu nyfiket. Josåattöö. Jag har inget liv just nu. Enkelt och simpelt. En förkylning på tre veckor, ja jag vet att jag tjatar, men det har en tendens att dämpa socialt och aktivt liv. All energi går åt till att vakna, äta, andas och sova. Mycket givande liv. Jag skulle kunna nämna saker jag faktiskt har gjort såsom:

  • På vägen hem från jobbet idag så gick jag genom en park, med löv över hela grusgångarna. Väldigt vackert. Det är dock allmänt erkänt att blöta löv är hala. Vad kan hända när klantig tjej kliver på blöta löv i högklackat? Jo. Blixthalka, i ordets hemskaste bemärkelse. När? Precis efter ett hej till två gamla klasskompisar. Resultat? Asgarv, ont i rumpan och knallröda kinder. Det förstnämnda från deras sida, de två sistnämnda från min. Fast det måste ha varit kylan som gjorde mina kinder röda, eller?
  • Jag lagade mat idag, vilket jag visserligen gör ofta. Idag lagade  jag däremot riktigt god mat, vilket jag gör ofta det också. Falsk blygsamhet, vad är det? Vad vill jag ha sagt med detta? Ingenting faktiskt. Absolut ingenting.
  • I helgen sov jag från sju söndag morgon till tio söndag kväll. Frågan är varför jag var vaken till sju? Jag kunde inte sova. Jag kunde sedan inte sova söndag till måndag. Kan någon säga Moment 22?
  • Jag har betat av fyra säsonger av NCIS. Två sista utan italienska. Har bara några kvar nu. Förhoppningsvis utan italienska.
  • Mina Amanoräkor håller på och ynglar av sig. Awesome. Vilket innebär att jag inte finns i D:s värld längre. Brädad av räkbebisar. Mindre awesome.
  • Jag har bytt flertalet sminkattiraljer. Bra byten som alla har varit nöjda med. Jag är nöjd i alla fall och det är väl det enda som räknas?
  • Jag är med och startar upp ett projekt med lite vänner. Vi får se vart det leder och det kommer definitivt skrivas mer om det när det börjar bli klart.
. men jag tänker inte nämna saker som ovan. Varför? Det är alltför ointressant. 
 
CENSUR!
My weaknesses have always been food and men - in that order.
- Dolly Parton

Brazilian Peel - Andra försöket

publicerat i Skönhet&Mode;
Jag har nu testat Brazilian Peel två gånger. Det är en kemisk peeling som ska ge lenare hud med mer lyster. Läs mer om den här. Det är en ganska stark peeling i och med att den är kemisk så det rekommenderas att enbart använda den en gång i veckan. Det är bra det eftersom priset är ganska väl tilltaget. 
Enligt beskrivningen så ska det kännas ordentligt när peelingen är på. Den ska spänna, värma och ge en stickande känsla. Det gör den. Det är på gränsen till obehagligt, men ändå kul för det riktigt känns hur den arbetar med huden.
Resultatet? Innan första tillfället hade jag lite pepplor och allmänna röda områden. Det var helt sjukt vad den hjälpte mot dem. Allt försvann i princip. Jag tänkte att det kanske var en engångföreteelse. En nybörjar-hit. Så var icke fallet. Jag testade den för andra gången idag med samma resultat. Denna gång var jag dock inte lika illa i hyn, men tre veckors sjukdom har en tendens att sätta sina spår ändå. Vilken skillnad på huden! Jag rekommenderar den helt sjukt mycket. Det är värt varenda krona.
Jag har deltagit i en diskussion eller två kring huruvida Brazilian Peel faktiskt har effekt eller inte. Jag anser att den har det, men många verkar tycka att så inte är fallet. Jag upplever det som två olika läger. De som mig som tycker att det fungerar har hud som inte är van vid ansiktsbehandlingar. De som däremot säger att det inte fungerar gör regelbundna ansiktsbehandlingar både hemma och på salong. Kan ligga någonting i det. Det är heller kanske inte så konstigt. Huden kanske vänjer sig och kräver mer efter ett tag. Jag är ingen expert, men ser tendenser som kan förklaras med detta påstående.
Jag är fascinerad över hur mycket jag missat genom åren. Det får mig att börja fundera. Har jag missat så många bra produkter av ren lathet eller okunnighet om att det finns möjligheter därute att slippa se dödstrött ut? Är det möjligen så att det finns betydligt många fler produkter ute på marknaden i dag mot för säg fem år sedan? Är det lättare att få tag på annorlunda produkter? Jag vet inte. Allt jag vet är att jag idag ser mycket fler möjligheter än för fem år sedan. Om det sedan beror på mig eller samhället, låter jag vara osagt idag. 
Civilization advances by extending the number of important operations which we can perform without thinking of them. 
- Alfred North Whitehead

Plastikoperationer

publicerat i Livet, Skönhet&Mode;
Det kommer alltid på tal numera. Plastikoperationer. Förra året utförde jag två operationer. Den ena vet jag inte om den kan klassas som en plastikoperation, men den andra definitivt. Jag vill gärna dela med mig av mina tankar och erfarenheter. Jag är en tjej som gillar att ändra mitt utseende. Jag gillar att ändra klädstil, hårfärg, ansiktet med smink och allt möjligt annat. Jag har även gjort plastikoperationer. Det förstnämnda stör kanske inte folk, men det andra? Där kan det ta hus i helsikte om det nämns, speciellt på fest när folk har fått lite alkohol i sig. Oftast är det tjejer som opponerar sig och vanligaste argumentet är "men det är ju inte du längre då. Du är ju fejk". Ja. Det är inte längre min naturliga kropp. Det är inte längre som "någon" bestämde att jag skulle vara. Det intressanta här är att min kropp ser inte likadan ut för fem år sedan som innan operationen. Jag återkommer till det.
Första operationen jag gjorde var en ögonoperation. Jag har haft linser sedan jag var 13 år. Jag hade en styrka på minus 7, vilket säger en del för de som har linser. Jag var i princip blind och på gränsen till att ens få göra en operation. Jag hade inga problem med att ha linser egentligen, men min dåvarande pojkvän påpekade att det kanske skulle vara värt det. Det var värt det. Ni som tvekar. Har ni pengar till det, gör det. Det är värt varenda (ursäkta språket) jävla krona. Friheten! Nog om det. Det är en operation folk accepterar. 
Andra operationen: Mina bröst. För fem år sedan vägde jag betydligt mycket mer än vad jag gör idag och jag hade storlek C. Trivdes inte med min kropp alls förutom just boobsen. Det tog slut med min dåvarande pojkvän/sambo och jag blev vegetarian i samma veva. Glömde bort lilla problemet med att bli vegetarian. Du bör äta mer än vanligt för att få i dig samma energi som tidigare. Resultatet? Rasade i vikt och A-kupa. Kul? Inte. Jag gick sedan upp några kilo igen, men likt förbannat så var A-kupa kvar. A-kupa i all ära, men en urholkad A-kupa som har landat i Mexico? All heder åt folk som gillar sina bröst, men jag trivdes inte. Jag hatade det. Jag har funderat på operation sedan dess. Fyra år. Egentligen är det längre än så. Första gången jag tänkte tanken var för sju år sedan. Jag har inte berättat om det för någon så för många kom det som en chock, en impulsiv handling, vilket oroade vänner och bekanta. Det kan jag förstå. Jag umgås bitvis i en ganska konservativ umgängeskrets. Där hade jag inga problem med att argumentera för min kommande operation, eftersom jag förstod att deras argument grundade sig i en oro för mig som person och hur omgivningen skulle se på mig. Problemet låg i krogkretsen, som kan antas vara ganska öppen. Det är den inte. Där fanns de flesta negativa fördomarna. Bimbo, blåst brud, uppmärksamhetskrävande lösaktig tjej, var ord som användes i argumenten. Argument om hur folk skulle se på mig, men med fokus inte på hur andra skulle se på mig utan hur jag skulle komma att förändras. Där blev jag arg. 
Så det jag funderar på. Vad är mest fejk? Att ha strumpbyxor som lyfter upp, håller in och formar (vilket jag har och gillar så "fejk" är jag inte emot), push-up som lyfter upp bröst från knähöjd till haka med strumpor istoppat som extra stöd och allt annat möjligt exempelvis lösögonfransar, extentions, fejknaglar? Eller att ha någonting fast, inopererat i kroppen som sitter där och inte går att ta ut? Jag säger inte att det ena är bättre än det andra, men den som kallar mig fejk ska fasen inte kasta sten i glashus. Min kropp:
  • Jag älskar mina naglar, som är mina egna om än förstärkta.
  • Jag gillar mitt hår som må va tunt och färgat, men ändå mitt eget. Även om jag gärna skulle testa extentions om jag bara orkade.
  • Jag använder formande och upplyftande strumpbyxor för att jag gillar hur min kropp formas av dem.
  • Jag använder ganska regelbundet ett medel för att få mina ögonfransar att växa ordentligt.
  • Jag älskar att förändra mitt utseende med smink och leka med färger.
Jag har inga problem med att acceptera termen fejk, även om jag anser den vara ganska förlegad. Idag har vi så många möjligheter att ändra vårt utseende, men vi ser likt förbaskat fortfarande lika slitna ut på morgonen. Där är vi alla lika. Förutom ni lyckliga få som är elakt vackra när ni vaknar, men er pratar vi inte med. Vill vi verkligen gå tillbaka i utvecklingen? Jag upplever, trots denna text, ändå en ökad acceptans för annorlunda utseende. För att se olika ut. Kan visserligen vara bara jag. 
Jag är för operationer utan lån och med noga eftertanke. Att ta lån för att förändra sitt utseende med operation är lite fel. Jag är visserligen emot lån överlag annat än till hus, bil och utbildning, men det är jag. Spara och ge dig själv extra tid att tänka efter. Vill jag verkligen detta? Det jag vill ha sagt är att vi idag har så många möjligheter till variation av utseende och stil att vi måste acceptera att andra väljer att variera sig på sätt som du inte gör och vice versa. Jag kan absolut börja hymla med min bröstoperation. Det är ingenting som folk reagerar över. Jag har breda axlar som gör att det inte direkt är en iögonfallande operation jag har gjort, även om jag numera har D-kupa.
Jag älskar fördomar, har många av dem såklart, och det bästa är att bli motbevisad i dem. Jag gillar mig själv de flesta dagar, trots att jag har opererat mig och kan tänka mig att göra nya operationer. Däremot är jag emot att alla är likadana.
Never lose an opportunity of seeing anything beautiful, for beauty is God's handwriting. 
-Ralph Waldo Emerson
P.s Vad D. tyckte om min operation är ett helt inlägg i sig.

Halloween

publicerat i Livet;
Jag gav upp peruken jag försökte rädda. Läs mer om den här. Istället sitter jag nu och spanar på olika sidor där de säljer utstyrslar och allmänt roliga saker. Jag älskar Halloween och för första gången på runt fem år så jobbar jag inte. Hur härligt som helst!
Planen är som följer. Svart ubersnygg/sexig klänning, vrålsnygga svarta stövlar, svarta näthandskar (alternativt vita för att bryta av allt det svarta) och sen vetefan. Hade som bekant tänkt mig en svart peruk, men den är bortom all räddning. Jag letar nu ny svart peruk. Tyvärr hittar jag otroligt mycket annat, dyrt, som får mig att vilja ändra min plan helt. Jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till! D. ska jag tvinga till att sminka mig så jag i alla fall är lite läskig också. För Halloween ska vara tema läskigt. Jag tänker inte klä ut mig till en ängel. Punkt. Det ska vara sexigt, läskigt, mörkt och raka vägen till helvetet. Hur det nu ska gå till. 
Dessutom har jag en fest till som det ska fixas en utstyrsel till. Där är det enklare. Temat är Dirty Disney och jag vet redan vad jag vill vara. Hur jag ska få till det Dirty blir nog lite svårare. Jag är inte så haj på sånt, men det ska nog gå ändå. Vilket som så är det roligt. 
 All our dreams can come true, if we have the courage to pursue them. 
- Walt Disney

Avsaknad av aktivitet

publicerat i Livet;
Ja. Det gick inte längre. Jag sjukanmälde mig imorse och är nu officiellt sjuk. Kul. Jag skulle ha arbetat hela helgen, men nu blir det istället sängliggande eller iallafall soffliggande. Min energi är obefintlig. Det enda jag orkat med idag är att testa en Halloweensminkning. Eftersom jag gjorde den liggandes så måste jag säga att jag hoppas nästa försök går bättre. Jag har dock inte orkat tvätta bort det misslyckade försöket än. Om D. skrattar sen får han stryk och inte stryk på ett bra sätt. Så de så.
Så hur har min dag spenderats i övrigt? På rygg, vilket är ett litet roligt om än sant uttalande. Efter morgonpromenaden från D. och hem till mig, vilket tog en timme den här gången mot vanliga trettio minuter eftersom jag var tvungen att mellanlanda och vila på varenda parkbänk, så har jag nog inte gjort någonting vettigt alls. Jag har legat på soffan och slöspanat på Tv:n. Jag har till och med sett ett avsnitt av Oprah. Då är det illa. Jag borde ha tagit bort den stearinhög som har samlats på min träkista ser jag nu. Träkistan fungerar som soffbord, men jag har inte orkat. Den passar bra där. Typ. Stearinhögen alltså. Soffbordet också i och för sig, men det var lite självskrivet.
Eftersom jag redan mår dåligt så tänkte jag att lite mer smärta inte kunde skada. I med tandblekning. Av någon anledning så känns egentillfogad smärta alltid bättre än smärta tillfogad utan grund och som inte går att kontrollera, såsom halsont. Jag kanske är lite masochsitisk av mig. Bara lite.
I assess the power of a will by how much resistance, pain, torture it endures and knows how to turn to its advantage. 
- Fredrich Nietzsche

Sjukling

publicerat i Livet;
Jag är fortfarande förkyld. Jag vet inte riktigt om jag längre kan kalla det förkylning. Min föredetta förkylning har muterat till någonting mycket värre. Jag vet bara inte vad jag ska kalla det. Hemskt? Nåväl. Jag har tröstat mig idag med att vara riktigt tjejig. Jag har läst tidningar, sorterat smink och drömt om bättre tider. Jag har drömt om att ta ett glas vin också. Friheten i att sitta på en balkong, känna sommarkvällens sista solstrålar värma ansiktet och snacka skit. Att fundera på om det är dags för en tunn kofta eller om sommarklänningen är varm nog. Se ut över en grönskande stad full av liv och rörelse. 
Jag är inte redo för vintern. Det har inte ens varit försommar än. Det värsta är att det kommer bli en ordentlig vinter. Jag riktigt känner hur kylan kryper sig in i benmärken redan nu. Jag har inte hunnit bli varm sen förra vintern som ändå var ganska mild. Självklart kommer vi klara av en hård vinter. Vad annars finns det att göra? Ingenting. Det hindrar mig inte från att läsa tidningar och drömma om ett glas vin i sommarsolen.
Look deep into nature, and then you will understand everything better. 
-Albert Einstein

Dove Colour Care

publicerat i Skönhet&Mode;
Jag har hämtat ut ett paket från Buzzador. Japp. Jag är med i en kampanj där och tänker Buzza folk! I det paket jag hämtade ut fanns det Dove Colour Care. Beskrivningen på produktern är som följer:
Dove Colour Care intensivbalsam fungerar som en snabbinpackning. Använd produkten dagligen istället för det balsam du normalt använder. Resultatet är ett vackert och mer glänsande hår som är återfuktat på djupet.
Det ska bli riktigt spännande att testa den här produkten. Jag har inget riktigt bra balsam egentligen. Jag har ett jag nöjder mig med och som fungerar helt okej, men det är fortfarande inget wow-balsam. Så det vore inte helt fel om den här produkten visar sig vara grym. 
Nu frågar jag Er om det finns någon som är intresserad av att testa? Motprestationen är att använda den kod ni får av mig och logga in för att svara på lite frågor och gärna ta en bild när ni använder produkten alternativt på resultatet. Är någon intresserad så skriv en kommentar! Det finns fortfarande ett antal kvar! 
All lasting business is built on friendship. 
- Alfred A. Montapert

Figs & Rouge - 100% Natural Organic Balm

publicerat i GlossyBox, Skönhet&Mode;
Produktbeskrivning
Multifunktionell produkt som passar för både läppar, händer och torr hud, 100% naturliga ingredienser som vårdar och mjukgör.
Innehåller:  
Sweet Geranium: Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Fruit Butter, Cera Alba, Pelagonium Graveolens Flower Oil, Rosa Canina Fruit Oil, Cananga Odorata Flower Oil, *Linalool, *Citronellol, *Geraniol, *Benzyl Benzoate, *Bemzyl Salcylate, *Farnesol, *Benzyl Alchohol, *Isoeugenol, *Eugenol, *Citral, *Limonene (Organically Produced) 
Peppermint & Tea Tree: Helianthus Annuus Seed Oil, Butyrospermum Parkii Frui Butter, Cera Alba, Mentha Piperita Leaf Oil, Melaleuca Alternifolia Oil, *Limonene, *Linalool (Organically Produced)  
Eftersom jag har två boxar så fick jag två av Figs & Rouge. Det var sorterna Sweet Geranium och Peppermint & Tea Tree. Det går alltid åt så inga problem. En är helt oanvänd och den tänkte jag försöka byta bort. Den andra har jag börjat använda nu. Den fungerar helt okej på läpparna även om jag skulle önska att den faktiskt höll sig kvar längre. Den är någorlunda mjukggörande, men går inte att jämföra med mitt aloeveralipsyl.
Jag har tänkt att i vinter använda den till de torrare områdena i ansiktet som inte en vanlig lotion/ansiktskräm rår på, men jag har nu hittat ett än bättre användningsområde. Jag har som bekant varit förkyld i tre veckor nu och senaste veckan har jag varit sjukligt (pun intended) snorig och snuvig. Vad gör en person som är snuvig/snorig? Snyter sig. Snyter sig ofta och mycket. Resultatet? Inte fasen är det mindre snorighet utan snarare torrhet runt näsan. Härligt! Vad fungerar då? Figs & Rouge! Luktar gott och mjukgör sådär lagom mycket utan att efterlämna en kladdig känsla. Så perfekt! 
Hur kom jag då fram till ovanstående? Jag hittade inte mitt lipsyl och tänkte att Figs & Rouge fick duga. Som lipsyl då. Jag bestämde mig för att testa om doftsinnet fungerade alls numera och se om jag kände mintdoften. Det gjorde jag inte, men mobilen pep till och jag hoppade högt, fick Figs & Rouge på näsan och på den vägen är det.
Honesty is the first chapter in the book of wisdom. 
- Thomas Jefferson

Glossybox Oktober - Tema

publicerat i GlossyBox;
Temat denna månad är lite annorlunda och är inspirerat av ett skönhetsideal som skiljer sig från vårt nordiska. Även produkterna kommer att spegla detta tema på ett annorlunda sätt genom ord som symboliserar detta skönhetsideal: renande, blekande och färggivande. Vårt val av produkter har självklart anpassats till vår svenska vardag men vi hoppas att vi kan öppna era ögon för en liten förändring i era skönhetsrutiner. Mer än så avslöjar vi inte :) Kan ni gissa vilket skönhetsideal det är vi har valt?
Så då har temat för nästa box, med leverans v.44, publicerats. De flesta verkar gissa på japanskt/asiatiskt. Jag tror det kan ligga någonting i det. Jag tror också att det kan vara afrikanskt eller marockanskt. Vad det innebär det vet jag inte. Förmodligen märken producerade från de länderna/områdena alternativt mer tungt smink. Tänker här asiatiskt. Tyngre, vitare, mer maffig färg. Jag vet faktiskt inte. Lite geishastil spekuleras det om.
Jag vet heller inte om jag är skeptisk. Det är ett intressant tema. Jag har bara svårigheter att se vad det kan resultera i. Jag ser helt enkelt inte möjligheterna. Kanske är det för att jag inte är så insatt i de områdena. 
Renande? Där känner jag att givna, annorlunda produkter kan vara eteriska oljor, doftljus och givetvis schampo/balsam/tvål. Alla de produkterna hamnar inom ramen för skönhet och är av det annorlunda slaget. Ansiktsmask är även det en produkt jag kan se passa.
Blekande? Tandkräm med whitening, förljusande krämer och rena tandblekningsprodukter kanske? Jag hoppas det är någonting åt tandblekningshållet för mina behöver sig en omgång igen.
Färggivande? Kan vara vadsom egentligen. Jag har ingen aning här. Smink med mycket och udda färger? Färgglada produkter? I do not know.
Oavsett vilka produkter det blir eller från vilket område alternativt skönhetsideal, så vet jag att det kommer vara roliga saker som är väl värda att testa. Det enda jag inte vill ha är nagellack! 
What beauty is, I know not, though it adheres to many things. 
- Albrecht Durer

Mitt akvarium

publicerat i Livet;
Jag har nog skaffat mig en hobby eller i alla fall skaffat mig ett intresse, annat än shopping. Jag har för första gången i mitt liv ett akvarium. När det köptes kan ni läsa här. Det är tydligen inte ett stort ett utan bara 54L. Det räcker och blir över. Igår inhandlades en håv, en pump och burkar för räkodling. Två av räkorna har räkrombebisar i sig och en av dem har infångats samt förlyttats till en fin liten egen burk. D. tänker använda mina räkor till avel. Tydligen är det inga lätta räkor att odla, eller vad det nu kallas. Jag har med andra ord två burkar ståendes på köksbordet med en räka i den ena och den andra är det algodling på hög nivå som gäller. 
Jag har dessutom en mal. Det är inte vilken mal som helst. Det är en inredningsintresserad mal och en kinkig sådan. Han/Hon/Hen gillar inte min inredningsstil, utan varje natt möbleras det om. Senast var det ett stenröse som inte uppskattades. Tydligen skulle de större stenarna ligga mer till höger och växterna flyta vid ytan. Jag får nog ta mig ett snack med malen så Han/Hon/Hen förstår vem som ska bestämma i vårt förhållande framöver. Jag. 
Igår roade jag mig med att koka lite skifferstenar och dylikt. Japp. Koka. Sen inredde jag med dessa. Skifferstenarna lyser som riktiga guldstenar och jag är sjukligt nöjd. Guld! Tyvärr har jag ingen bild på detta. Än.
Every artist was first an amateur. 
- Ralph Waldo Emerson
P.s Jag har blivit medlem i en facebookgrupp som heter Akvarister, vilket visar hur seriös jag är i min blivande hobby.

Mer paket!

publicerat i Skönhet&Mode;
Jag gillar Posten idag också. Detta börjar likna en trend. Anledningen är simpel. Jag har fått paket utan att behöva hämta det på Ica. Jag tror Posten var lika glad över det faktum att min förkylning håller mig hemma mer än brukligt, som jag. Jag hörde plötsligt hur det ringde på dörren. Ingen förvarning eller någonting. Jag skyndar mig dit och ser i det där trevliga titt-hålet att det inte är Jehovas (viktigt!). Öppnar snabbt dörren och Posten utbrister:
- Fy fan vad skönt att du är hemma! Det var jag som ringde på porten också!
Jag ler glatt, tar emot två paket och ber om ursäkt att porttelefonen inte fungerar som den ska. Posten kontrar:
- Det är lugnt! Du är ju hemma!
Sen springer Posten iväg. Kvar står jag med två oväntade paket i handen. Två! Jag går och sätter mig i soffan, fortsätter se på Games of Thrones Season One, och öppnar paket. Följande fanns i:
 
Jajemensan. Ögonskugger deluxe, en mascara och ett serum mot "aging" (hatar svenska ordet som känns så verkligt!) och allmän lyx. Vad var det vi sa om att himmelriket inte består utav materiella ting? Ingenting.  Tänker ni sådant så är ni på fel blogg. 
Our truest life is when we are in dreams awake. 
- Henry David Thoreau
P.s ovanstående produkter kostade mig ingenting. Jag ville bara säga det . Skrytsamt.

Tävling

publicerat i GlossyBox;
Jag deltog i en tävling förra veckan som gick ut på att hitta ett kreativt sätt att använda glossyboxen. Jag är en av de minst kreativa personer i min bekantskapskrets. Det känns som att alla utom jag har någon form av kreativ ådra och dagligen träffar jag personer som det riktigt sprutar kreativitet ur. De producerar idéer och utför projekt som på löpande band. Det fascinerar mig. Jag må ha idéer i mängder, men de stannar oftast vid just idéer. Anledningen till det är att jag inte har den praktiska kunskapen, eller verktygen, för att pyssla eller rent faktiskt göra saker. Med göra saker menar jag att limma ihop saker, laga saker och allt möjligt annat än att slänga och köpa nytt. 
D. är en av dessa personer som gör allt själv. Händig som få och ger sig inte. Det är en bra kombination. Många är händiga, men orkar bara starta upp projekt. Han ger sig verkligen inte och har så mycket kunskap i kombination med smarta lösningar att jag blir lika imponerad varje gång. Påminn mig att lägga upp en bild på hans damm någon gång. 
Åter till tävlingen. När de presenterade vad den gick ut på så kände jag direkt att det inte var någonting för mig. Det är helt enkelt inte mitt område. Kreativt användningsområde? Jag använder oftast boxarna till att förvara sminket i och hur kreativt är det? Envis som jag är så satt jag ändå och funderade en stund, gav upp och gjorde iordning en kopp té. Sen slog det mig. Jag gillar té. Jag har mycket té. Visserligen har jag en tébox redan, men vad gör det? Téboxar går det inte att ha för många av helt enkelt. Så voila!
Jag tänkte då att eftersom till och med jag kom på en sak så hade jag inte en chans. Folk är som sagt allt som oftast betydligt mer kreativa än jag. Jag gjorde dock ett ärligt försök. Jag tog och använde inslagningspappret som alltid kommer med till att göra skiljeväggar för olika tésorter. Inslagssnöret skrev jag Tea med och sedan pyntade jag till det som ni ser. Även om Tea fick ett lite halvt hemmagjort utseende (nämnde jag att jag är dålig på sådanthära?!), så är jag riktigt nöjd! 
Med tanke på ovanstående och att jag vet hur kreativa folk är så hade jag inte alls förväntat mig någonting. Hoppades gjorde jag såklart då priset var en extrabox med produkter värda över 1000kr, men förväntat sig? Nej. Döm om min förvåning när denna bild publicerades med tillhörande text: 
Grattis till Magda som vann vår kreativa tävling med sin ringbox! Tusen tack till alla er som deltog, vi fick in väldigt många kreativa bidrag och vi ger ett litet hedersomnämnande till Sandra, Mimmi, Jessica och Caroline vars bidrag vi också gillade mycket. Deras bidrag ser ni på botten av denna bild! Hoppas ni blir inspirerade till att återanvända era boxar.
Min bild! Min fina tébox och en hedersomnämning! Jag väljer att tolka det som att jag var nära att vinna ändå och hamnade på delad andraplats! Självklart kanske det inte är så, men mitt ego vill tolka det så och idag vinner mitt ego. Helt sjukt stolt är jag!
Jag tänker stjäla hennes idé, vinnaren alltså. Det var en värdig vinnare, även om övriga bidrag på bilden var riktigt bra också. Jag har dock inte utrymme för att testa mig på att göra de andra anordningarna än just ringboxen. Jag har funderat länge på att köpa en ringlåda och det här är perfekt! 
Imagination rules the world. 
- Napoleon Bonaparte

Tre-stegs-förkylning

publicerat i Livet;
Jag är på god väg att bli galen. Jag blir aldrig av med min förkylning, Den ger sig helt enkelt inte, utan håller sig fast vid mig som en parasit i himlen.  Här nedan ser ni händelseförloppet i korthet:
v.40 - Spenderades hela veckan däckad i 39graders härliga feber. 
v.41 - Dags för hosta. Hosta sönder revbenen är väl alltid lika roligt?
v.42 - Snuva/feber/halsont. Andas, vad är det?
I vanliga fall har jag en feberdag, lite snuva och sen är det klart. Här har jag i flera år gått och skrytigt över mitt immunförsvar. Vad händer? Mitt immunförsvar sviker mig. Ordentligt dessutom. Det känns underbart att jag inte lyckats sova en ordentlig natts sömn på snart tre veckor, men vad är sömn? Sömn är överskattat! För vem gillar att gå och lägga sig i en renbäddad säng, krypa ner nära en annan varm kropp, få härligt mysiga armar runt sig, somna med ett leende på läpparna och faktiskt fortsätta sova natten igenom? Vem vill vakna och vara utvilad i famnen på samma varma person? Jag! Så sluta bråka med mig förkylning!
Mat ska vi inte ens nämna egentligen för det gör mig bara bitter. Jag längtar efter att kunna äta och känna smak. Att äta för att jag är sugen på mat, inte för att jag måste få i mig näring för att bli frisk. Hade en liten ljusglimt i matväg i lördags på tacomiddag. Det verkar dock som om all matenergi gick åt då för nu smakar det mesta någonting som påminner om gurka. Dvs. vatten. Fast du gillar ju vatten, kanske ni tänker ni. Ja, absolut! Att dricka!
Kan vi ta allt i förkylningsväg på en gång nästa gång tack?!
'Tis healthy to be sick sometimes. 
- Henry David Thoreau

schizofren

publicerat i Livet;
Ett slitet, men fortfarande ack så populärt uttryck i jobbsammanhang är "Att ha många bollar i luften". Jag associerar detta uttryck med lite olika saker:
  • Jonglering
  • Arbeta på/med många saker samtidigt
  • Kunna hantera det stressiga i att göra flera saker samtidigt
  • En aktiv person som gillar att göra saker
  • En person som inte är lat. 
  • Sport
Jag vet inte riktigt om jag tycker uttrycket är speciellt bra. Det är som sagt ett ganska slitet uttryck. Hur många arbeten idag är av det monotona slaget? Alla yrken har sina trista ögonblick där ingenting händer och alla yrken har stressiga situationer, men riktigt monotona arbeten? De är få, har jag fått för mig. Fördom från min sida, men vi i dagens samhälle har lättare för att ha "många bollar i luften" än tidigare generationer och hanterar denna stress dagligen. Borde det då inte vara en lika självskriven sak som att komma i tid till jobbet? För det gör väl alla idag? Eller? 
Varför använder så många arbetsgivare ett sådant förlegat uttryck? Vilken typ av person letar de efter? Varför kan de inte bara i jobbannonser skriva: Du får inte vara lat, utan ska hålla på med tusen saker samtidigt och le medan du gör det. Stress ska du inte veta vad det är, men du måste kunna skriva en orderbekräftelse med vänsterhanden på dator ett samtidigt som du med höger skriver en dagordning för ett coachmöte på dator två och ha ett telefonsamtal igång på jobbtelefonen, ett på jobbmobilen, vara behjälplig för kollegor, svara på fyra mejl vid samma tillfälle (och skicka svaren till rätt person med bifogade filer) samt skriva rent en hel del annat och le. Hela tiden le.
Varför händer allting på måndagar? Mer kaffe och socker.
For disappearing acts, it's hard to beat what happens to the eight hours supposedly left after eight of sleep and eight of work. 
- Doug Larson

roligheter

publicerat i Livet;
Ibland roar mina upptåg till och med migsjälv. I lördags hämtade jag ut ytterligare ett paket. Ett mjukt paket. Jag gick och funderade på vad sjutton jag hade beställt för mjuka saker, men kunde inte komma på någonting alls. Jag brukar ändå ha ganska bra koll på vad som ska dyka upp i min brevlåda, eller ICA, även om de flesta i min bekantskapskrets kanske inte skulle hålla med det påståendet. Jag har mer koll än vad folk tror. Ibland iallafall. 
Nåväl. Paketet var inte speciellt stort och det stod ingen avsändare. Paketet gav mig faktiskt ganska rejält med huvudbry, erkännes villigt. Väl hemma så rev jag upp det snabbt och började fnissa. Jag fnissade när jag testade klädesplagget, för ett sådant det var. Jag fnissade hela tiden medan jag gjorde mig iordning inför kvällen. D. blev tillslut lite trött på mitt fnissande tror jag. Han sa ingenting, men små sura blickar skickades iväg åt mitt håll när jag faktiskt slutat fnissa en kort stund och sedan kommit på, igen, vad paketet innehållit, vilket resulterade i fniss igen. Så vad var det nu i paketet? Se bild nedan.
En vit, enkel, helt vanlig T-shirt! Skrev jag helt vanlig? Där ljög jag. Det är inte en helt vanlig t-shirt. Det är min alldeles egna! Jag har en egen t-shirt! Hur coolt är inte det! Jag blir som tolv igen! Bloggadressen fick inte plats på ett snyggt sätt, men det gör inget. Jag har en egen t-shirt! D. förstod inte det roliga i min fina t-shirt, men jag tycker det är helt underbart roligt. Det är till och med rättstavat!
A child of five would understand this. Send someone to fetch a child of five. 
-Groucho Marx

Lära mig italienska?

publicerat i Livet;
NCIS och min dvd-spelare har gaddat ihop sig mot mig. De vill uppenbarligen att jag ska lära mig italienska. Jag har strökollat på säsong ett av NCIS nu under en tid. Varenda nytt avsnitt så har språket ändrats till italienska. Det är inte textningen som ändras, den är på engelska hela tiden, men just den muntliga biten. Det får inte riktigt samma umpf när Gibbs säger någonting på italienska, eller när Thony kläcker ur sig en sexistisk kommentar på tidigare nämnda språk, som det blir när det är på engelska. Det har inte varit så de andra gångerna jag har sett säsong ett, så jag förstår inte vad som har hänt.
Det gör mig visserligen ingenting att ställa om språket inför varje nytt avsnitt. Det som är det jobbigaste är att det ungefär två till tre gånger per avsnitt ställs om mitt i meningar, vilket stör mig nå så otroligt mycket. Helt plötsligt så måste jag då gå tillbaka till startmenyn, ändra språk, börja om från början med avsnittet och spola mig fram till där jag var innan italienskalektionen började. Varför spola? För att dvdn har bestämt sig för att det inte är okej att jag tar det scenvis. Då ändrar den inte språk utan fortsätter på italienska.
Jag har läst italienska i några år. Därmed inte sagt att jag kan språket. Jag förstår lite, men inte alls tillräckligt. Jag gillar språket, men vill definitivt inte påtvingad lektioner genom NCIS. Det förtar lite nöjet med att strö-se en serie. Nu har jag gett upp med fem avsnitt kvar av säsongen och byte till säsong två istället, med förhoppning om att få slippa lära mig ett nytt språk. Säsong två har nog insett min frustration och snällt hållit sig till engelska. Thank you!
 There's only one thing that can kill the movies, and that's education. 
- Will Rogers

Definitivt himmelriket!

publicerat i Skönhet&Mode;
Jag har nu pakat upp alla fyra paket. Definitivt en bit av himmelriket. Jag blir som ett barn på julafton när jag får paket och bryr mig nästan (nästan!) inte ens om vad som är i. Det bästa med paket av detta slag är att det är kampanjpaket, dvs. inget som behöver betalas, eller redan betalt. I detta fall var det lite av varje! 
Första och största paketet var från Eleven. Det innehöll en hel del skojiga saker: Smashbox Masquerade Liquid Liner & Lash Overlay, Jimmy Choo EdP, Jimmy Choo Black Vanity och Jimmy Choo Mirror. De syns på bilden här nedan. Jag fick även med lite varuprover: Macadamia Natural oil - Deep Rrepair Masque, Burberry Body (Eau De Toilette) och MaxFactor Face Finity. Jag har redan testat Jimmy Choo EdP och vilken härlig parfym. Otroligt stark och kryddig parfym. Ingenting jag brukar ha i vanliga fall. Jag föredrar mer blommiga, lätta tjejdofter. Den här parfymen är mer passionerad kvinna, men det ska jag nog kunna hantera! Den kan göra sig bra tillsammans med Smashbox Masquerade som är en kombinerad eyeliner och mascarafärg. Den är skimrande mörkblågrön. Väldigt härlig nyhet för mig och den ska bli spännande att testa. Fick med lite kampanjprodukter också. En Jimmy Choo fickspegel och en Jimmy Choo sminkväska. Spegeln syns på bilden nedan och väskan i efterföljande bilder. Den här blänkande helsvart och sjukt snygg. 
Andra paketet var från 21Diamonds. Smycken. Tre par örhängen för att vara exakt. Två av paren syns på första bilden i inlägget. Lila swarovskikristall från Konplott, Gråa swarovskikristall (ja, jag vet vad det är egentligen, men jag råkar gilla ordet!) med hänge från Exoal Jewelry och ett par fina silverblommor från Pilgrim. Tyvärr var pilgrimörhängena trasiga så de får jag limma. Jag har aldrig hört talas om de två första märkena, men Pilgrim ett av mina favoritmärken när det gäller små fina örhängen. Jag är nöjd!
Tredje paketet var från Nelly. Två par leggings, sen bilden nedan. Ett par svarta med en hint av guldglitter och ett par glansiga svarta som påminner om läder. Äntligen kan jag använda klänningar och tunikor i vinter också. Jag är redo för vintern nu. Bara tanken gör att jag fryser. 
Fjärde paketet var ett bytespaket. Jag byte bort ett OPI-lack mot en volymhårspray och en volymmousse av märket Goldwell. De fanns med i ModeEdition-boxen från Glossybox, men som bekant använder jag inte så mycket nagellack och jag blev riktigt förtjust i Goldwellprodukterna. Perfekt byte med andra ord. 
Det var det hela. Jag har haft en härlig eftermiddag. Förkylningen till trots så har jag varit glad. Fina saker! Jag kommer ha mycket nytta av sakerna framöver och de har redan nu gjort mig glad.
Happiness is nothing more than good health and a bad memory. 
- Albert Schweitzer
P.s Under produktionen av detta inlägg så har jag överlevt åtta hostattacker.

paket

publicerat i Skönhet&Mode;

Idag är det mer kärlek än ogillande jag känner mot Posten. Jag har fått paket. En tröst i förkylningsträsket. En bit av himmelriket. Mannen i postdelen på mitt Ica suckar vemodigt numera när han ser mig med mina rosa hörlurar, traskandes in genom dörrarna. Idag var det fyra paket. Har ytterligare två att hämta imorgon. I liks it! Mitt möte med Posten idag:
Mannen i postdelen på mitt Ica frågar lite trött om allt är bra med mig. Jag ger standardsvaret att javisst är det bra med mig. Jag frågar honom om han har mycket att göra. Han skakar lite uppgivet på huvudet. Jag är tyst en kort stund och grejar med mobilen. Tar fram sms-avier. Jag meddelar honom glatt att jag har fyra paket att hämta ut. Han säger inget utan väntar tålmodigt på att jag ska fiska upp två brevavier ur min väska. Snabbt scannar han av dem, knappar in smskoderna och hämtar paketen. Ett efter ett. Nu är det min tur att vänta tålmodigt. När jag väl har fått alla fyra paket så säger jag ett trevlig tack, vi ses imorgon! Han suckar igen, ler lite och börjar hjälpa nästa kund. 
Nu är det dags att öppna paket! 
I don't like to commit myself about heaven and hell - you see, I have friends in both places. 
- Mark Twain

ett okej avslut på dagen?

publicerat i Livet;
Gårdagen vill jag helst glömma. Den började dåligt (Läs: bra start på dagen?) och slutade inte direkt bättre. Det var galet mycket att göra på jobbet och jag höll på att hosta sönder rösten efter varje samtal. Vi har absolut ingen värme på den arbetsplatsen, utan istället dörrar som öppnar sig med varje kund och släpper in extra kall luft direkt utifrån. Skönt. Inte. Jag frös både den ena och den andra kroppsdelen av mig och värre lär det bli i vinter. Räddaren i nöden, lite iallafall, är en kupevärmare. Jag läste en undersökning för några år sedan som visade att en person bränner mer fett när personen ifråga fryser än när det han/hon är varm. Då tar jag nog fasen hellre några kilo kroppsfett extra. Jag hatar att frysa.
Vid 16.30 så försvann strömmen. Telefonen dog, datorn dog, lyset i kassan dog, ja allt blev svart. Det gjorde visserligen inte mig någonting för att då fick jag tillfälle att vila rösten. Det intressanta här är att kunder inte hade någon direkt förståelse för att det var strömavbrott. De ville köpa biljetter av min kollega i kassan ändå. Hur de hade tänkt att vi skulle kunna ordna det utan ström, vet jag inte. 
När väl allt var igång igen så kommer det in en väldigt konstig man. Han ville tillbaka till sitt härbärge i Göteborg, men ingen ville hjälpa honom. Han var så upprörd över att han skulle frysa ihjäl inatt, då han inte hade någonstans att bo och över att ingen ville hjälpa honom. Sedan gick han runt i väntsalen och frågade om hjälp till alla som satt där. Vi bad honom sätta sig ner och ta det lugnt så skulle vi få tag på någon som kunde hjälpa honom. Han satt då spikrakt och blixtstilla, förutom ögonen som for fram och tillbaka. Det var nog inte alkohol som var hans problem utan någonting tyngre. Han var en sådan person som lätt kan få en snedtändning och vi kände att polisen borde ta över. Han var så desperat efter hjälp att vi faktiskt hjälpte honom. Jag ringde polisen. De dök upp på tio minuter och mannen tackade oss glatt för hjälpen. Jahapp. Odramatiskt, men omständigt. 
Slutade jobbet vid 18-tiden och efter en sväng till D. så landade vi hemma hos mig. Matlagning och däcka i soffan kollandes på NCIS. Jag var allmänt sådär gnällig och dryg som bara jag kan vara, vilket gav D. huvudvärk. Delad icke-glädje är sann icke-glädje. Han tycker om mig ändå.
In three words I can sum up everything I've learned about life: it goes on. 
- Robert Frost

bra start på dagen?

publicerat i Livet;
Hur den här dagen kommer sluta vågar jag inte ens fundera på egentligen. Den har börjat allt annat än bra. Jag har haft feberfrossa och hosta hela natten. Tvingade upp mig vid 7tiden och började göra mig iordning. Var allmänt långsam vilket resulterar i stress. Jag river upp kylskåpsdörren och ska ta ut matlådan. Allt rasar. Kul. Soja över hela golvet. Jag har ljust trägolv som suger åt sig all vätska obehagligt fort. I panik torkar jag upp det som kom på trägolvet med en trasa. Tog en bild på förödelsen och sen var det bara att städa. Soja över hela köket. För er som inte spillt soja tidigare så kan jag upplysa er om att det är ett rent ******* att torka upp. Kladdigt, vidrigt och sedan luktar det illa om det får ligga kvar längre än tio sekunder. Så det vara bara att skrubba ordentligt, spraya med än mer rengöringsmedel, skrubba igen. Dessutom gick lite flaskor sönder också, vilket innebar plocka glas, skära sig, dammsuga och svära lite extra. 
Allt ovanstående ledde till att jag kom en minut sen till jobbet. Det spöregnade ute och jag äger inget paraply eller regnkläder. Blöt är bara förnamnet. Väl på jobbet så har allt gått fel. Jag välter saker, hostar sönder lungorna, nästan ramlar av stolen, tappar mobilen i golvet (den klarade det galant), trycker bort kunder, reste mig för fort och höll på att svimma. Listan är lång. Det är inte min dag idag.
Jag är ändå lite imponerad över att jag lyckades komma så pass i tid ändå. Jag är inte lika imponerad över det faktum att jag glömde matlådan. Så allt var förgäves.
Experience: that most brutal of teachers. But you learn, my God do you learn. 
- C.S.Lewis

första arbetsdagen

publicerat i Livet;
Som rubriken antyder så var idag den första arbetsdagen efter min veckolånga feberdvala. Jag var inte redo. Är inte redo. Jag borde ha tagit en dag till ledigt eller två. Nu är det försent och nu får jag stå mitt kast. Dagen har ändå gått riktigt fort, mycket tack vare den kollega jag arbetade med idag. Hon är nog lite shoppinggalen som jag och står ut med mitt babblande. Vi arbetar bra ihop. Jag fick även lite goda nyheter på jobbplanet. Jag tror iallafall att det är goda nyheter. Det är en möjlighet om inte annat. Jag ska på möte på onsdag, möte och utbildning. Jag hoppas att det är ett steg i rätt riktning. Återkommer i frågan. 
När jag slutade jobba dubbelt så har det visat sig att jag har ganska mycket, ohälsosamt mycket, överskottsenergi som jag inte lärt mig ta tillvara på. Det har gjort att jag varit lättretlig, lättstött och överkänslig. Jag försöker få utlopp för energin på olika sätt såsom små projekt, blogga och allt möjligt annat roligt. Saker som jag kan göra när jag är uttråkad på jobbet. Jag har nämligen inte ett sådant jobb där jag har arbetsuppgifter som väntar på mig. Nej. Ringer det ingen, kommer det inte in några kunder eller ärenden överlag, då har jag inget att göra, vilket innebär tid över för annat. 
Vi har haft lite halv dåligt att göra idag, mer som en fredag än en måndag. Det har inneburit mycket egentid. Jag har varit mycket produktiv på privatplanet med andra ord. Svarat på kommentarer (en iallafall) här och sen ordnat med en födelsedagspresent till en vän. En glossybox. Vilken överraskning! Hon blev så förtjust i min, men var lite för feg för att beställa en egen så det blev helt enkelt perfekt. 
Nej! Nu spelar min granne Celin Dion igen. Kan han inte bara sluta? Jag har redan huvudvärk och behöver inte få värre sådan. Jag hoppas på en mysig kvälln utan Celin Dion, Jag tycker inte att hon är bra.
 
The only place success comes before work is in the dictionary. 
-Vince Lombardi

MakeUpOholics United och Glossybox Köpes/Bytes

publicerat i GlossyBox, Skönhet&Mode;
Jag har blivit medlem i två grupper på facebook. Den ena heter MakeUpOholics United och i den lägger folk upp bilder på saker de vill byta oavsett märke eller inköpsställe. Mestadels är det makeup och andra skönhetsprodukter. Den andra heter GlossyBox Köpes/bytes och där bytes enbart saker från Glossyboxarna. Jag har kollat runt lite och hittat flera saker av intresse så idag gjorde jag slag i saken och la upp ett eget album för att visa vad jag har att byta med. Jag gjorde en stor rensning för något halvår sedan och rensade ut i princip allt som jag inte använde just då. Jag slängde det! Det ångrar jag bittert idag. Många av de produkterna hade varit perfekta för att använda och byta med. Det var bra produkter som mest stod och samlade damm. Jag använde dem helt enkelt inte. Samma sak är det med de jag lagt upp för byte idag.
 
 
Mestadels är det nagellack. Jag har samlat på mig en del under åren trots att jag inte använt nagellack på säkert fem år. Det är kanske därför jag har så många. De används aldrig och kan på så vis inte heller ta slut. Ibland får jag nagellack när jag köper tidningar, av vänner och jag vet inte vad. Onödigt att ha kvar dem. Jag har sparat några för att använda till att måla tånaglarna, men det är allt. 
 
Sen gjorde jag en rensning i mitt badrumsskåp och hittade iallafall lite skoj. En bodyscrub från Matis, en bodylotion från White Blossom och sedan straightning spray från Cefour (C4). Jag hittade också lite LipGloss från Isadora (Sun Protection), en bronzing gel från Isadora och ett lipgloss från L'oreal. Jag hoppas någon vill byta med mig. Det vore roligt. Jag tror att det kommer bli mer produkter framöver. Det går inte att vara nöjd med allt som finns i boxarna. Hittills har jag varit bisarrt nöjd och har haft riktig tur, men jag vet också att det inte kommer vara så förevigt. Då är det bra att veta att det finns grupper där det går att byta sakerna. Alla är olika och alla gillar olika saker. Perfekt. 
Om ni ser någonting är intresserade av och har någonting roligt att byta med, skriv en kommentar!
A budget tells us what we can't afford, but it doesn't keep us from buying it. 
- William Feather

Garnier Youthful Radiance

publicerat i Skönhet&Mode;

Garnier Youthful Radiance

Caffeine anti-dark circles roll-on - 2 in 1 Tinted Eye Roll-on

Om dina ögon alltid visar tecken på trötthet på grund av mörka ringar, om din vanliga ögoncreme inte räcker till för att väcka din ögon till liv, och om du vill ha ett omedelbart resultat, då är Garnier anti dark circles roll-on något för dig!
Den första 2i1 roll-on med concealer verkar omedelbart på mörka ringar under ögonen! Inspirerad av tekniker för ansiktsmassage har den dubbel verkan mot mörka ringar: formulan är berikad med mineralpigment för att dölja mörka ringar omedelbart. Formulan, tillsammans med kulan av stål, är effektiv mot trötthet: trötthetstecken reduceras omedelbart.


Jag köpte Garnier Roll-on som en ren desperationsåtgärd för 79kr på Lågprismagasinet. Jag behövde någonting att täcka mina mörka, sömnlöshetsringar under ögonen med och billigt då jag inte hade speciellt mycket pengar med mig. Jag har aldrig testat någon sminkprodukt från Garnier. I mitt huvud gör de enbart hårprodukter såsom schampo, balsam och hårinpackning så jag hade inga speciella förväntningar, varken höga eller låga. Därför borde jag inte skriva att jag blev positivt överraskad. För att bli överraskad av någonting så behövs det finnas förväntningar av något slag sedan innan. Det är dock en semantisk diskussion jag inte orkar ta nu och jag väljer, medveten om det felaktiga i uttrycket, att beskriva min reaktion som positivt överraskad.
Fördelar
Jag lyckades hitta rätt färg vid första försöket. Produkten finns iof bara i tre nyanser så det var inte så svårt. Den täckte och jämnade ut färgskiftningarna bra. Doften var neutral och roll-on-funktionen gjorde den lättapplicerad. Den satt bra och behövde inte fräschas upp på de timmar jag använde det på, vilket har varit ungefär fyra timmar åt gången. När det gäller själva koffeineffekten så märks den. Det sticker, spänner och pirrar under ögonen. De mörka ringarna försvann nästan helt. Långtidseffekten är lite svår att bedömma efter så kort tid. Priset behöver inte ens nämnas som en fördel. Produkten är mycket prisvärd.
 
Nackdelar
Det finns egentligen inga nackdelar. Produkten håller vad den lovar och till en billig peng. Sen vet jag inte om jag kommer köpa den igen. Som nödprodukt kanske. Varför? Ja vet inte. Den är trots allt bra för det priset. Jag är nog en snobb.
 We must never confuse elegance with snobbery. 
- Yves Saint Laurent

shopping

publicerat i Livet;
Vaknade och var sådär trött som det bara går att vara efter en konstig, sömnlös natt. Jag kunde verkligen inte sova inatt, utan låg och slumrade till The Mentalist. Tillslut gav jag upp och vid tiotiden imorse tvingade jag upp D. Vi grejade runt lite och gav oss sedan av ut i stora vida världen. Dagen har spenderats i diverse olika affärer, mestadels lågprisbutiker. Ibland blir det så. Vi, D. och jag, gjorde en utflykt till Rusta, Grizzly, Lågprismagasinet och sen in en sväng på H&M, Apoteket (ett av de som D. kallar "fejkapotek") och Clas Ohlson. Ingen avancerad shopping med andra ord. Det inhandlades mest nödvändighetsprylar. Trist och tråkigt. Dagen har överlag varit väldigt mysig ändå. Jag gillar att strosa runt och se på folk som stressar. Vi käkade lunch/middag på IKEA och konstaterade följande saker:
  • Tio minuters köande innan beställning av mat bör vara tillräckligt för att bestämma sig för vad som ska beställas, till och med för en familj på två vuxna och två barn. Det är det tydligen inte. Det krävs uppenbarligen minst tio minuters dividerande till väl framme vid "luckan".  
  • Är det lång kö för att betala så bör det förberedas med betalmedel under köandet för att snabbare betalning ska kunna ske. Speciellt efter att ha ödslat onödig tid med att diskutera vad som ska beställas vid tidigare tillfälle (se punkten ovan). Tydligen inte. Det ska diskuteras och divideras än mer om bästa och mest prisvärda sätt att betala på: kort, kontant eller rikskuponger. Orka!
  • Ikea:s köttbullar m. potatismos är goda. Hur goda de är beror helt på vem som jobbar den dagen. Det kan skilja sig markant åt smakmässigt från en dag till en annan. 
  • Det borde finnas en helg i månaden då det råder totalt barnförbud på alla köpcentrum och i affärerna på stan. Alla under arton år får helt enkelt stanna hemma. Det är vi som inte har barn och inte klarar av andras ouppfostrade ungar värda. En helg i månaden!
 
Dagen slutade med att jag lyckades behärska mig i de flesta av shoppinganfallen. Jag köpte inga fiskar utan lyssnade på den inre rösten som sa att det är onödigt att inpulsköpa fiskar när jag ändå inte vet hur jag vill ha det i akvariet. Jag köpte ingen kanin, för vart sjutton ska jag ha den? (Väldigt söt dock!) Jag köpte ingen duschkabin eftersom jag inte ens har börjat riva i badrummet än. Jag köpte ingen väckarklocka, för jag hatar klockor överlag så varför ska jag ha en bredvid sängen? 
Följande blev shoppat: 
Pads, lila blockljus, Dove Summer Glow, FIskmat, Garnier Roll-On, koffeintabletter och sen kronljus som inte syns på bilden. Väldigt avancerad shopping som sagt. Garnier Roll-On var ett nödköp. Jag insåg att jag knappt har något smink hemma hos D. och jag behövde nå täckande, trött som jag är. Det var förvånandsvärt bra. Återkommer om det. 
Jag tycker att uppackandet av det som shoppats är minst lika roligt som själva shoppandet. Det är som att öppna paket! Jag erkänner att jag ibland i affärer ber att få saker inslagna bara för att jag sen ska få öppna det hemma. Ett paket till mig själv! 
The quickest way to know a woman is to go shopping with her. 
~ Marcelene Cox

Gratisbio.se

publicerat i Livet;
 
Jag har börjat roa mig med att svara på enkäter och liknande online. Jag blev medlem på Gratisbio 2010, men det senaste åren har mitt medlemskap legat på is. Nu har jag under min febervecka återupptagit medlemskapet igen och insett att det är riktigt roligt. Jag kan rekommendera er att bli medlem här! Det är gratis och det går snabbt att tjäna ihop till gratis presentkort. Det går att samla på sig en hel del gratisprylar och de har även erbjudanden som är riktigt intressanta. Dessutom, vem gillar inte att få presentkort hemskickat till sig lite titt som tätt. Allt är som sagt gratis. Jag rekommenderart!
Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life. 
-Confucius

frisyr

publicerat i Skönhet&Mode;
Jag var och klippte mig för någon vecka sedan. Klippte och färgade. Jag har gått till samma hårfrisör i ungefär fem år. Hon är helt underbart bra. Jag går till henne var åttonde vecka och klipper mig varannan gång. Jag var nästan svarthårig när jag började gå dit och hon gjorde mig blond. Det tog ungefär ett år, men håret klarade sig galant. Sedan dess har jag varit blond. Riktigt, riktigt blond i platinablondstil. Jag har trivts otroligt bra med det och gör fortfarande. Jag har även arbetat hårt på längden. Jag har tunt, bäbishår som verkligen inte har någon naturlig volym alls. Det är inte alls lätt att ha bra kvalité på mitt hår och samtidigt ha en längd annat än som längst till axlarna. Jag har lyckats och har nu en lagom längd på håret som jag trivs bra med. 
Den senaste tiden har jag känt att det har varit dags för förändring. Jag började försynt med att be henne lägga i lite slingor med mer mörkblond färg. Det blev okej, men inte riktigt som jag ville. Jag strävade efter liv i håret. Liv och rörelse som kommer sig av olika färger och färgskiftningar. Förra gången föreslog hon att jag skulle göra  någonting mer drastisk. Ombre-blonde nämndes. Jag googlade det när jag kom hem och fann följande inspirerande bild:
 
Jag tänkte inte mer på det förrns jag satt i frisörstolen i måndags. Då frågade hon om jag var redo. Absolut, sa jag och tänkte att det var en konstig sak att fråga. Jag hade helt förträngt Ombre-Blonde-färgningen. Det dröjde ända till hon skulle skölja ur färgen innan jag reagerade på att det inte såg ut som vanligt. Jag skyller på feber och sömnbrist. När jag väl insåg att hon satt i en helt annan färg än vanligt så blev jag väldigt nervös, men jag vågade inte säga någonting eftersom jag då skulle verka riktigt blond! Oroligt satt jag där och såg på när hon toppade håret och torkade det. Jag höll andan och blundande medan hon gjorde lockar och stylade håret. 
När jag väl vågade öppna ögonen så höll jag på att svimma. Vilken skillnad! Vilken färg! Det blev en så naturlig färg och så härligt höstigt att jag nästan grät av lycka. Precis det liv och den färgskiftning jag ville ha! Det liknar bilden ovan, men med en mörkare ton i hårbotten och ljusare i topparna. Det är också ljusa skiftningar i det mörka. Jag har inte lyckats ta en bra bild på håret så därför får ni hålla tillgodo med en bild på en kändis!
Nu när jag är nöjd med färgen, så är det som står på agendan nu att lära mig platta håret (ja ni läste rätt) och locka det. Jag älskar lockar! 
Change in all things is sweet. 
- Aristotle

Glossybox Kundservice

publicerat i GlossyBox;
Jag arbetar själv inom området Kundservice och jag vet hur det fungerar bakom kulisserna. Vi har vunnit SM i Kundservice 2011 så jag vet vad det innebär att ge bra kundservice. Jag kan ärligt talat säga att vi ligger i lä när det kommer till Glossybox. De får oförtjänt mycket gnäll på deras facebooksida och oftast handlar det om att att folk inte läser ordentligt eller helt enkelt är avundsjuka på vad andra har fått. 
Att mejla är inget snabbt sätt att få svar. Det är någonting som många verkar tro dock. På mitt jobb märks det en ökning i antalet mejlfrågor på bara ett halvår, från kanske tio mejl per dag till hundra. Det är också vanligare att folk kräver svar omgående. Ett tips till alla. Ta det lugnt. Vill ni ha svar omgående så ring, men det finns ingenting som är så viktigt att det inte kan vänta en dag. Alla får svar från glossybox för eller senare. Nu vill de helst ha ärenden på mejl, enligt egen utsago, men tänk hur många mejl de får varje dag! Det tar sin tid att sätta sig in i problemen, hitta lösningar och sedan svara oss kunder. Tänk på det. Jag har mejlat dem tre gånger med problem. En gång har det varit min egen klantighet som ställt till det, men jag har behövt hjälp av dem för att lösa det. Inga problem! De har varit väldigt hjälpsamma.
Första gången handlade det om att jag hade fyllt i fel mobilnummer, klantig som jag är, vilket ledde till att mina boxar låg och väntade på uthämtningsstället utan att jag visste om det. På bara några timmar fick jag svar i form av kollinummer och jag kunde glatt hämta ut mina boxar.
Andra gången ville jag kunna recensera ModeEditionboxen, båda två som jag köpte, men jag fick bara möjlighet att recensera en. Svaret blev att det inte gick att ordna i efterhand, men att de satte in 60glossydots på mitt konto. Utan motprestation. Det känns nästan lite fel. Jag ville ju recensera produkterna som motprestation och göra rätt för mig. Nåväl. Tack!
Tredje punkten var att en av produkterna var besynnerligt lite i. Balance Me ögonkräm är en produkt jag är extremt sugen på att köpa, men jag fick bara ut tillräckligt för att testa den en gång. Jag fick rådet att mejla dem och se om de kunde skicka en ny. De svarade att de öppnat flera och kollat, men inte hittat något fel på dessa. De skickar dock en ny. Också här är det bra service! De hade kunna sagt att det inte var nå fel på produkten och sedan avslutat ärendet. Istället skickar de en ny produkt. Det är jag väldigt glad över, för jag vill verkligen testa den ordentligt. Bara på en testgång tycker jag att jag märker skillnad och jag är nästan helt säker på att jag kommer köpa den!
Ingen vinner någonting på att kräva saker. Vill du ha bra kundservice från ett företag? Presentera problemet på ett sakligt sätt och ställ frågan hur ni bäst kan lösa situationen tillsammans. Att kräva saker hit och dit gör inte att du får hjälp snabbare. Jag förstår inte majoriteten av klagomålen. Posten tar sin tid, för vissa längre än andra, alla kan inte få allt och ibland blir det fel. Teknik kan strula och ibland får du inte som du vill. Självklart kan irritation uppstå, fel begås och det ska framföras. Det jag ställer mig frågande till är hur kritiken framförs. 
Jag vill med detta inlägg ge en eloge till kundservicen på Glossybox som vida överstiger den hos andra företag. 
Someone who thinks the world is always cheating him is right. He is missing that wonderful feeling of trust in someone or something.
-Eric Hoffer

oviljan mot att vara sambo

publicerat i Inredning;
Senaste tillskottet i lampväg hemma. Hänger i hallen.
Inlägget om höst i egenägd lägenhet fick mig att fundera. Jag är inte sambo i ordets rätta bemärkelse. Jag och D. bor i princip ihop fast i varsin lägenhet. Vi sovar ihop varje natt och varvar mellan hans och min lägenhet. Det må va oekonomiskt, men passar mig perfekt. Jag har haft ett samboförhållande tidigare så jag vet ungefär vad det går ut på. Även om det inte var varken bra eller dåligt, så vet jag som sagt vad det innebär att vara sambo. Jag föredrar att inte vara det i nuläget. Just det faktum att jag har en egen lägenhet att bestämma helt över utan att ta hänsyn till någon annans smak, är det som får mig att tveka mest. D:s smak är i linje med min egen gällande färger och dylikt. Han gillar svart, jag med. Största skillnaden mellan oss ligger i antalet saker vi vill ha i en lägenhet. Han är en samlare utan dess like och slänger verkligen ingenting. Det går att gå runt i hans lägenhet flera veckor och bara se på alla saker, för att sedan fortfarande hitta nya saker som inte uppmärksammats tidigare. Det är kul, men jag är mer för en renare stil. Jag klarar inte av för mycket saker utan vill ha nästan rent. D har beskrivit min lägenhet som tagen ur en "visningsannons" och det stämmer. Det personliga ligger i att alla möbler finns det en tanke bakom och har en historia bakom införskaffandet, inte i tavlor och pryttlar.
Sen är det den stora frågan om vilken lägenhet som ska användas för att bo i vid ett äkta samboförhållande. Hans? Nej. Svinhög hyra, riktigt sunkig lägenhet överlag som behöver renoveras typ igår, med en idiotisk hyresvärd och sedan är den för liten. Enda fördelarna är läget och grannarna. Centralt belägen och grannarna är helt underbara, inte bara grannen mittemot utan alla på gården. Så nej. Inte hans lägenhet. Min? Ja, inte mig emot. Problemet där är att jag inte kan se hur hans möbler/saker skulle kunna platsa här. Lägenheten är en tvåa på 76kvm så den är inte för liten, men jag tror inte han skulle trivas i det långa loppet, speciellt inte med tanke på att han inte får flytta hit några av sina möbler! 
Så enda alternativet skulle vara att köpa en lägenhet ihop. Jag vägrar att flytta till en hyresrätt igen. Då kan vi lika gärna köpa ett hus och det är jag verkligen inte redo för. Ett hus är det alldeles för mycket arbete med och för mycket ansvar. Så vuxen är jag inte. Så jag känner att vi har det riktigt bra som vi har det med vårat särbo-sambo-förhållande. Vi har visserligen inte ens diskuterat saken, så nöjda är vi (Läs: jag) med nuvarande arrangemang. Varför krångla till det? 
A house is not a home unless it contains food and fire for the mind as well as the body. 
- Benjamin Franklin

att lära sig någonting nytt

publicerat i Livet;
Förra lördagen så köpte jag mitt livs första akvarium, klart med fiskar och allt. Väldigt fint litet akvarie på 54l med fiskar i som sagt. Fick även med en "möbel" att ha akvariet på. Allting passade perfekt in på platsen där det står nu. Följande fiskar följde med:
  • Sex stycken kardinaltetra
  • En styck dalmatinemolly, egenodlad tydligen.
  • Tre stycken amanoräkor
  • En Cherry-räka
  • En mal (av konstig sort)
Det är en perfekt stargrupp med fiskar. D. snodde min Cherryräka direkt, men övriga verkar trivas bra. Jag fick lite rosa sniglar av honom som kompensation för stölden av räkan. Rosa! Hur coola som helst. Kardinaltetrorna är fega som få och den där stackars mollyfisken är två år gammal och skelögd. Väldigt framåt och nästan tam. Räkorna är bara läskiga. De är tre-fyra centimeter och riktigt riktigt läskiga. Har redan drömt mardrömmar om dem. Det hindrar mig inte från att vilja att alla överlever och frodas i mitt lilla akvarium. 
Jag vill alltså att mina fiskar och räkor ska må bra. Därför blev jag väldigt deprimerad imorse när jag såg att en av räkorna hade dött. Skalet av räkan låg anklagande där och riktigt skrek misskött/djurmisshandel och en massa andra okvädesord. Tankar om att jag är en dålig människa och att jag inte ens kan ta hand om fiskar/räkor, for genom mitt huvud. Jag började funderade på vem som skulle kunna ta hand om akvariet istället för mig, eftersom den uppgiften uppenbarligen är för svår för en dum blondin som mig. Jag klädde mig i svart och har haft sorg idag. Dessutom började jag planera för en minnescermoni för stackars räkan senare ikväll. I all denna sorgsamhet så skickade jag iväg ett sorgesms till D. Han ringer upp och skrattar åt mig. Skrattar!
D: "Älskling, räkor ömsar skal"
Minnescermonin är inställd. Jag har lärt mig någonting nytt. 
By three methods we may learn wisdom: First, by reflection, which is noblest; Second, by imitation, which is easiest; and third by experience, which is the bitterest.
- Confucius
 

höst i egenägd lägenhet

publicerat i Inredning;
Jag älskar hösten. Färgerna är underbara och känslan är sådär murrigt mysig. Att ta en promenad när solen lyser upp alla höstlöv är helt underbart. Det är det enda jag saknar med min förra lägenhet. Den låg i utkanten av universitetsområdet och precis brevid ett skogsparti med tillhörande eljusspår. Helt underbart att promenera där på kvällarna. Bara gå och filosofera över livets med och motgångar. Jag saknar det. Visserligen bor jag helt perfekt nu, nästan. Jag bor tio minuters gångväg från centrum, fem minuters gångväg till gymmet och femton minuters gångväg till naturreservat och vatten (sjö). Jag bor nära ishockeyhallen, fotbollsarenan och stora nygbyggda lägenhetshus som ökar värdet på min lägenhet bara genom att finnas där. Inget av detta ser jag, vilket är bra.
Från vardagsrummet har jag utsikt över träd och en förskolas lekplats. Helt underbart och på sommaren är det tyst från barn och bara grönt utanför. Från vardagsrummet och köket ser jag träd. Träd och en privatägd park, ägd av bostadsrättsföreningen där jag bor. Mellan träden skymtar en större väg, men den hörs inte ens. Det är som om jag bor på landet, rent utsiktsmässigt. Att jag sen inte gör det utan enbart behöver gå utanför lägenheten för att vara mitt i stan, är helt enkelt underbart. Dessutom är det ett lugnt bostadsrättshus jag bor i. Jag kunde inte ha gjort ett bättre lägenhetsköp. Det enda jag saknar är som sagt att kunna gå utanför dörren och kliva rakt in i en drömhöstvärld. Att ta en promenad i skogen utan att behöva gå genom stan först. Här nedan är en bild på utsikten från mitt sovrum.
Det fascinerar mig. Är det så ovanligt att en tjej i 26års åldern, vilket jag var när jag köpte lägenheten, köper en lägenhet själv? Alla tar för givet att jag bor i hyresrätt eller har köpt lägenheten tillsammans med pojkvän/ex. Så är inte fallet. Kommentarer som "men du vet att du inte får renovera hur mycket som helst i en hyresrätt" alternativt "orka måla om en hyresrätt", hör inte till ovanligheterna när jag berättar om vad jag håller på med hemma. För mig är det så naturligt att jag bor i bostadsrätt så jag brukar inte inleda diskussioner kring vart jag bor och renoveringar, med att påpeka detta. Kanske borde jag börja med det. Här följer en typisk konversation efter ovanstående kommentarer:
Jag: Jo, men jag bor i en bostadsrätt.
H*n: Vad roligt! Så du är sambo!? När flyttade ni ihop?
Jag harklar mig: Nej.. alltså jag bor själv..
H*n: Jaha.. vad tråkigt. Var det krångligt att lösa ut ditt x från lånet?
Jag: Alltså.. Jag köpte lägenheten själv för x-antal år sedan.
Tystnad och oftast byter personen samtalsämne här alternativt ser allmänt förvirrad ut. Jag kan inte riktigt förstå varför. Vad är det för fel med att köpa en lägenhet själv? Jag kan inte förstå hur fler inte väljer att köpa lägenhet. Det är inte dyrt egentligen och så värt varenda krona. 
It is a kind of spiritual snobbery that makes people think they can be happy without money. 
- Albert Camus

sjukling med klagomål

publicerat i Livet;
Nu tänker jag klaga. Jag är trött på att vara sjuk. Jag har nu haft feber sedan i fredags. Imorse trodde jag att jag var feberfri, men nu är det påväg tillbaka igen. Jag har aldrig feber. This sucks. Så nu är jag på klaga-humör. Jag tänker klaga på två saker.
Ett: Mitt jobb. Jag gillar mitt jobb överlag, även om kunderna kan vara väldigt irriterande. Kollegorna är bra och jag trivs med att gå till de olika arbetsplatserna, vissa mer än andra. Jag har dåligt betalt, men så jag klarar mig. Jag tror jag trivs mer på mitt jobb än många andra gör på sina, även om jag ibland upplever att flertalet på jobbet tänker mer bakåt än framåt. Så vad ska jag klaga på? Ja vet inte. Jag ville bara klaga lite. 
Två: Vissa reportage i modetidningar. Jag var till affären en kort sväng imorse för frisk luft och motion. Jag passade på att tröstshoppa lite tidnignar såsom Veckorevyn och Elle. Nåt måste jag ha och göra idag. Jag sitter nu och läser ett repotage om någon svensk kändis, som jag förövrigt aldrig hört talas om, och hennes garderob. Erkännes villigt att jag är avundsjuk på hennes garderob. Jag är avundsjuk på alla som har en walk-in-closet. Så är det bara. Det är inte det jag tänker klaga på. Det är det faktum att på de fem bilder som är tagna och med i repotaget på henne, så är fyra av dem tagna ur samma vinkel. Det stör mig. Folk som tror sig bara ha en vinkel. Jag har ingen vinkel alls där jag fotograferas bra, jag blir helt enkelt inte bra på bild, men överlag så stör jag mig på att folk bara tar bild på sigsjälv från en vinkel. Så de så.
Nu har jag klagat klart för stunden.
Happiness in intelligent people is the rarest thing I know. 
-Ernest Hemingway

Ögonfransnäring

publicerat i Skönhet&Mode;

Jag har testat två olika sorters medel för att få ögonfransarna att växa fortare. Den första omgången var i februari/mars och andra omgången håller jag på med nu. Första omgången var det lite speciella omständigheter som fick mig att testa överhuvudtaget. Jag testade att sätta dit permanenta lösögonfransar på en salong, eftersom jag hade en rabattkupong där på en sådan behandling. Det blev väl sådär. Första natten så vek ögonfransarna sig. De vek sig! Efter det jag fick ingen ordning på dem igen. Så efter någon vecka tog jag bort dem och inte på ett bra sätt. Det slutade med att hälften av ögonfransarna gick av. Kul. Det var då jag köpte första omgången. Jag kommer tyvärr inte ihåg märket, men det var via LetsDeal. Det fungerade över förväntan. Jag hade efter 3 veckor fullt utväxta ögonfransar och betydligt tätare än tidigare. Där såg jag tydliga resultat. Produkten sved inte i ögonen, även om det stack lite ibland, och kladdade inte. Enda nackdelen var att ögonbrynen växte fort de också, så det blev plocka oftare helt enkelt. Överkomlig nackdel i förhållande till fördelarna.

Nu efter sommaren tänkte jag testa igen och denna gång med ett lite dyrare märke, också det via LetsDeal. Jag har nu använt det flitigt i två månader. Kanske inte två gånger om dagen som rekommenderas, men nära nog för att förvänta mig resultat. Det fungerar inte. Jag ser absolut ingen skillnad. Jag märker inte ens av det på ögonbrynen. Ingenting. Jag funderar på att ge upp den och köpa något annat märke. Det är synd att jag inte kommer ihåg namnet på den förra för då hade jag köpt det igen. Så jag rekommenderar er inte att köpa:

The White One iLashVår absolut senaste produkt, The White One - iLash, ett 100% naturligt ögonfransserum som genom att förlänga fransarnas växtcykel samt stimuera hårsäckarna, ger dig längre, tjockare och starkare ögonfransar. Du kan från och med nu glömma mascara och endast förlita dig på naturliga ögonfransar. Garanterat resultat på 14 dagar. Går även mycket bra att använda på ögonbryn! 

Garanterat resultat på 14 dagar? Nej. Glömma mascara? Nej. Länge, tjockare och starkare ögonfransar? Nej. Går mycket bra att använda på ögonbryn? Absolut, fast som stylingprodukt inget annat. 

Har ni något märke att rekommendera mig som faktiskt fungerar? 

I don't mind making jokes, but I don't want to look like one. 

- Marilyn Monroe

Brazilian Peel

publicerat i Skönhet&Mode;

 

Det har kanske inte utgått någon att jag är förkyld. Jag har feber och tycker sådär allmänt synd om mig själv. Vad gör jag då för att pigga upp mig? Jag roar mig med skönhetsprodukter. Det kräver minimalt med ansträngning och ger maximalt med njutning. I Glossybox Mode Edition fick jag med en Brazilian Peel. Den blev jag nyfiken på direkt och bestämde mig idag för att testa den. Jag är alltid lite nervös när jag testar nya saker som verkar komplicerade. Gör jag rätt? Hur ska jag göra för att få maximal effekt? Osv. Fast jag kanske misstar nervositet med förväntan. Svårt att avgöra. 

Den patenterade formulan innehåller 30% glykolsyra som är utvunnen från naturliga sockerrör och Acai, en naturlig antioxidant från Amazonas regnskog. Den är fem gånger starkare än andra produkter på marknaden, därför ger Brazilian Peel dig fördelar du annars bara kan uppnå på hudvårdskliniker. Resultatet är slätare, fastare och klarare hy utan irritation eller rodnad, efter bara en applicering. Brazilian Peel passar alla hudtyper och hjälper även att minimera solskador, hyperpigmentering, torra fläckar, fina linjer och rynkor samt ger dig förbättrad lyster. Den är från från parabener, sulfater, syntetiska dofter och färgämnen, petrokemi, ftalater, GMO och triclosan.

Användandet

Jag läste noga, nervös som jag var, och instruktionerna var enkla nog att förstå. Gör rent ansiktet och dekolletage först, tryck sedan ut innehållet i sprutorna (!) i en handen och rör ihop de. Applicera sedan i ansiktet. Låt vara på i tio minuter och skölj sedan av med kallvatten. Avsluta med att smörja in med en återfuktande ansiktskräm. Enkelt nog som sagt. Det roligaste av hela den här processen var att när jag rörde ihop de två olika sprutorna så blev det riktigt varmt i handen, nästan brännande, och jag blev då lite nervös. Tänk om det skulle bränna lika mycket i ansiktet? Det gjorde det inte. Istället var det svalkande samtidigt som det värmde. Jag ville nästan inte skölja av peelingen så skönt var det. De varnar för att det kan sticka lite, men jag kände inte av något stickande alls. Bara en skön, lyxig känsla.

Resultatet

Först vill jag ta fasta på uttrycket ”bara en applicering”. Det innebär att jag borde se resultat första gången. Jag har under någon månad haft problem med huden. Inga stora problem, men mer irriterad hud än jag brukar. Anledningarna till detta är många, resultatet irriterande. Pepplor, rödflammig och torra partier. Inte kul alls. Den här peelingen utlovar minimering av solskador (den som nu har lyckats fått sådana under sommaren som varit borde vara stolt), torra fläckar, fina linjer/rynkor och förbättrad lyster. Rynkor har jag några då jag börjar närma mig den underbara åldern trettio (två år kvar) och huden är helt enkelt inte så ungdomlig längre. Allt är relativt såklart, men jag börjar komma till den åldern där det är dags att fundera på att underlätta för huden med diverse krämer och liknande. Jag har också en hel del pigmentförändringar, fräknar kallas det tydligen, som blir mer tydliga vid solning.

Så vad blev resultatet? Helt otroligt. Huden är len, fräsch och betydligt jämnare än tidigare färgmässigt. Det som fascinerar mig mest är fastheten. Jag har inte slapp hy eller någonting sådant, men de linjer som finns (nämnde de nyss) har faktiskt märkbart minskat. Lystern? Ja. Det riktigt lyser om huden! Den är slätare, klarare och fastare. Det går nästan inte att förklara vilken skillnad jag ser och känner.

Jag tänker definitivt köpa fler Brazilian Peel. Den ska användas max en gång i veckan. Kosta vad det kosta vill. Vi fick med en sorts rabattkupong i Glossyboxen som jag tänker använda mig av. Först ska jag försöka byta till mig en omgång till.

The only source of knowledge is experience. 

- Albert Einstein

sminkbord

publicerat i Inredning;
Ett bra tag har jag nu funderat på ett sminkbord i sovrummet. Jag har letat efter ett riktigt gammaldags med stor spegel och hela den biten, men inte hittat ett. Jo. Jag hittade ett som kostade runt sextusen. Ja för det känner jag ju för att betala? Nej. Så kom jag för ett tag sedan på den briljanta idén att använda ett gammalt symaskinsbord a la Singer. Efter jag kläckte den tanken så har jag letat och letat. Det har funnits en hel del ute för försäljning på blocket, men jag är väldigt anti Blocket. Varför? Jag tycker helt enkelt inte om att åka hem till folk och köpa saker. Jag älskar secondhand och begagnade/antika saker, men att åka hem till folk bara sådär? Kalla det gärna för en mindre fobi. Så inget blev köpt. 
Allt löste sig då mina föräldrar ringde en dag och berättade att de hittat ett perfekt symaskinsbord på en loppmarknad uppe i Östersund. Runt tvåhundra kostade det om jag kommer ihåg rätt. Märke Husqvarna. Fungerande symaskin och allt! Det spelade visserligen ingen roll eftersom jag inte använder symaskinen, men det är ändå lite kul.
D. gjorde en svart metallåda att täcka över symaskinen när den är nedfälld och det blev så sjukt snyggt. Den går att lyfta hur smidigt som helst och gav en väldigt elegant känsla till en gammal, om än cool, möbel. Kallas det förresten möbel om ett symaskinsbord? Förmodligen. Symaskinsmöbel!  
Efter allt var iordningställt så insåg jag att det passar betydligt mycket bättre att använde symaskinsmöbeln som smyckesbord än sminkbord. Dels för att jag ändå alltid sminkar mig i badrummet och dels för att smycken inte smutsar ner lika mycket. Bättre att ha sminket i badrummet helt enkelt. Resultatet? Väldigt coolt och jag är riktigt nöjd över min egen påhittighet! 
Jag har mer smycken än som syns på bilden. Mycket, mycket mer. Jag har dock fått behärska mig och har inte allt framme samtidigt. Dessutom har jag också en hel del på nattduksbordet och lite överallt. Jag inreder med smycken. Varför? För att jag gillar smycken. Jag älskar smycken. Jag är smyckesberoende. Jag har dessutom köpstopp på smycken och har så haft i ett år den första november. Hur har det gått? Jag har bara köpt några halsband, ett fåtal armband och kanske ett eller två par örhängen. Snö of Sweden, Pilgrim och Lotta Design är favoriterna. Jag beställde faktiskt två par örhängen senast igår. Från 21diamonds.se. De borde komma när som. Utöver det har jag varit jätteduktig med mitt smyckesköpstop. Jag lovar. 
 Jewelry takes people's minds off your wrinkles. 
- Sonja Henie

Glossybox Mode Edition

publicerat i GlossyBox;
Denna månad var det dubbelt upp i glossyboxväg. Jag är inte skapt för den typen av aktiviteter dvs. först till kvarn. Det gör mig otroligt nervös. Jag lyckades i alla fall att få tag på en lyxbox. Det var ren tur. Jag skulle logga in på mitt konto för att ändra en uppgift och då såg jag att boxen gick att beställa redan. Vips så var det en lyxbox beställd! Jag som inte ens var säker på att jag ville ha en. Nu när den väl kommit så är jag så otroligt nöjd över att ha fått tag på en! Helt underbara produkter verkar det som:
Yves Saunt Laurent Touche Eclat (full size)
Highlightande concealer som trollar bort trötthetstecken. Räddaren i nöden och handväskans bästa vän, inte konstigt att det säljs en var tionde sekund runt om i världen. Originalprodukt 404kr/7,5ml.
Kommentar: En gudagåva! Jag har länge behövt köpa någonting liknande men dragit mig för det. Varför? Jag har inte vetat vad jag vill ha och att nu få möjligheten att testa en? Helt underbart! 
Yves Saint Laurent Forever Youth Liberator Serum
Återfå ungdomlig lyster! Produkternas silkeslena formula smälter samman med huden och gör din dagliga hudvårdsrutin till en underbar upplevelse. Originalprodukt 695kr/30ml.
Kommentar: Här måste jag läsa på lite om hur produkten ska användas. Användas den ska och jag ser fram emot eventuellt resultat. Har känt mig lite glåmig efter sommaren (vilken sommar??) och huden behöver  fräschas upp.
Giorgio Armani Acqua Di Gioia
Doften är inspirerad av öar såsom Antigua där Giorgio Armani har sin tillflyktsort. Dess unika landskap och klimat speglas i doften. För en lugn, självständig och stark kvinna! Originalprodukt parfym: 655kr/50ml, lotion: 325kr/200ml.
Kommentar: Härligt! Doftar underbart och jag är en parfymsamlare utan dess like! 
OPI Nail Color (full size)
Världsberömda nagellack som finns i över 400 nyanser och som säljs i över 70 länder., Här får du en av våra fem favoritfärger för hösten! Originalprodukt 150kr/15ml.
Kommentar: Nagellack. Jag använder det inte, men det här nagellacket fick mig att bli sugen på det. Vilken härlig färg! Får bli till tårna. Kommer ha väldigt lyxiga tår framöver. 
Goldwell StyleSign Power Whipo - Volume Mousse
Volymgivande mousse för fint till normalt hår som ger stadga och långvarig volym. Gör att håret känns tjockare och har värme- och färgskydd. Originalprodukt 188kr/300ml.
Kommentar: Precis vad jag behöver! Jag jobbar konstant med att försöka få mer volym på håret. Jag har så tunt hår att det är svårt. Hoppas den här produkten kan hjälpa mig!
Goldwell StyleSign Big Finish - Volume Hairspray
Hårspray för stöd och volum hela dagen som skyddar mot hög luftfuktighet, ger ökad fyllighet och som har färgskydd. Originalprodukt 188kr/300ml.
Kommentar: Det är intressant vilken tur jag har haft denna omgång. Min volymhårspray tog slut igår. Perfekt!
Brazilian Peel Facial Treatment
Brazilian Peel har revolutionerat den amerikanska skönhetsmarknaden och är den första professionella kemiska peelingen som är säker för hemmabruk. Originalprodukt 850kr/4st.
Kommentar: Det här har jag inte riktigt greppat vad det är. Verkar väldigt spännande dock. En peeling verkar det som att det är. Det behöver jag inför hösten. Så det blir intressant! 
Tankar överlag? Jag är nöjd! Det är helt klart värt varenda litet stressögonblick som uppstått pga Först till Kvarn. Jag tycker det är lite synd att de inte hade fler av dessa boxar och att det var lite trassel kring det. Det är dock inget som inte går att ordna till nästa gång, för en nästa gång hoppas jag att det blir från Glossybox sida. Sådana här extraboxar är helt underbart roliga och vilka produkter! En box kostade 239kr och i den fanns produkter för bisarrt mycket högre värde än så. 
Give me the luxuries of life and I will willingly do without the necessities. 
- Frank Lloyd Wright

Glossybox September

publicerat i GlossyBox;
Äntligen. Så då har jag hämtat ut boxarna i feberyran. Jag har två Glossybox varje månad. Detta för att få ett större span för produkterna. Jag är otroligt nöjd. Riktigt riktigt nöjd. Detta var vad jag fick i box ett:
1. Cowshed Cow Pat Moisturising Hand Creme
Mjukgörande handkräm med grapefruktolja och koriander. Brittiska Cowshed gör produkter med oseriösa namn men med högst seriösa, ekologiska ingredienser.
Kommentar: Går det att ha för många handkrämer? Nej. Speciellt inte på vintern. Här missbrukar jag. Helt underbart! Den luktar gott också. 
2. Figs & Rouge 100% Natural Organic Balm (full size)
Multifunktionell produkt som passar för både läppar, händer och torr hud, 100% naturliga ingredienser som vårdar och mjukgör.
Kommentar: Aldrig testat detta märke förut, så det ska bli mycket spännande. Jag är ett stort fan av mjukgörande produkter för läpparna. Fick två olika "dofter"´dvs. Pepparmint och Sweet Geranium. Ska bli mycket spännande och se vad dessa kan användas till. Vad jag förstod så fungerar det på alla möjliga områden. På vintern blir jag ofta torr fläckvis i ansiktet så det kan vara värt att testa detta. Läpparna är ju givet användningsområde, 
3. Anatomicals Dont Just Clean Woman, Scrub it.
Grovkornig body scrub ned en lyxig doft av melon, som ändå löddrar likt en shower gel. Korn från malda valnötskal skrubbar huden len.
Kommentar: Bodyscrub! Det går inte att ha för många sådana. Jag älskart! Att det är valnötsskal det är baserat på gör det än mer intressant. 
4. Balance Me Pure Skin Face Wash
En antioxidantrik, mild men effektiv ansiktsrengöring från lyxiga, naturliga och engelska märket Balance Me. Innehåller essentiella oljor från grapefrukt och petitgrain.
Kommentar: Jag har letat och testat flertalet olika ansiktsrengöringar senaste tre månaderna. De har fungerat, men inte mycket mer. Detta märke har jag inte testat. Ser fram emot det! 
5. Depend Nagellack (full size)
Depend bjuder på en härlig färgskala i alla möjliga nyanser. En av höstens kanske roligaste effekter är att göra färgade varianter av den klassiska franska manikyren!
Kommentar: Nagellack är helt bortkastat på mig. Jag har i ungefär fem års tid gått till en nagelteknolog och fixat mina naglar. Fin gråaktig färg var det visserligen och Depend är ett helt ok nagellacksmärke, vad jag kommer ihåg. Fick två i grå så jag ska byta bort en mot en orange med en kollega. Sen så använder jag faktiskt nagellack på tånaglarna så lite användning kommer jag säkert ha av det. 
I box två fick jag samma förutom: 
6. Balance Me Wonder Eye Cream istället för Balane Me Pure Skin Face Wash
En trippelverkande ögonkräm från lyxiga, naturliga och engelska märket Balance me. Hjälper trötta ögon att återfå sin lyster och minskar mörka ringar. 
Kommentar: Ja. Det här blir intressant. Jag måste läsa lite om hur det bäst används, men det är välbehövligt det ska gudarna veta. Jag har någonting liknande just nu som snart är slut. Hur klockrent är inte detta då?!
Tankar överlag? Helt underbara boxar! Jag är otroligt nöjd och ser fram emot att få testa allting framöver. Vardagslyx på hög nivå!
 Everything has beauty, but not everyone sees it.
- Confucius