Choklad

publicerat i Livet;
Jag blir så trött på mig själv ibland. Det har varit påsk och vad händer i påsk? Mycket godis. Jag har inga problem med att själva godisätandet, utan det som inte fungerar är när jag äter choklad. Jag får utslag, pepplor och det kliar. Att jag alltid glömmer bort detta är ett mysterium. Som nu i påsk tillexempel. Jag har ätit choklad till ve och förbannelse och nu betalar jag priset. 
Jag älskar verkligen choklad i alla dess former. Favorit är allt över 75% och helst inte Marabou. Ha. Där ljög jag visst. Jag älskar Marabou. Nu har jag sett att Marabou har en varmchokladkapsel till Tassimo, Crunchy Corn, vilket är med rostade majskorn, och vit choklad med vaniljsmak. Fan. Det måste jag förtränga.
Jag kan utan problem äta en bit mörk choklad eller två per vecka, men inget mer för då går det åt skogen. De flesta reagerar förr eller senare på choklad, men det krävs oftast större mängder än så. Jag vet inte vad det är i chokladen som jag är överkänslig mot. Några förslag?
Eftersom jag har nada karraktär så har jag stora problem. Det kliar, jag har utslag och ingenting hjälper! Eller. Det enda som hjälper är att låta det vara och smörja in med lotion som lugnar huden, lite i stil med Aloe Vera Gel. Det är bara så svårt att inte klia! Jag körde med en lugnande och svalkande ansiktsmask nyss. Hjälpte det? Bara för stunden. 
Hur ska jag lösa detta problem? Äta mindre choklad. Givetvis. Rida ut stormen? Givetvis. Inget av det hjälper dock mot kliandet just nu. Tips mottages gärna!
Once we hit forty, women only have about four taste buds left: one for vodka, one for wine, one for cheese, and one for chocolate.
Gina Barreca

Kommentera inlägget här :